En skøn ramsløgspesto

Af Anette Harbech Olesen, madekspert, forfatter og blogger

En god pesto er let at lave, og giver smag og fylde til enhver ret. Udover at smage forrygende, så tilfører en god pesto også et væld af sunde vitaminer og mineraler. Du kan lave din pesto af krydderurter, usprøjtet ukrudt eller hvad du har ved hånden. Her er det ramsløg, der er anvendt, fordi det er lige nu, at du kan få fingre i disse skønne og næringsrige løg.

Skal du på ramsløgsjagt, så læs mere om, hvad du skal være opmærksom på www.madforlivet.com

Her får du opskriften på en let og lækker ramløgspesto, der passer til et lille glas pesto. Ramsløg er sunde, lettilgængelige i sæsonen og smager lidt ligesom hvidløg.

Ingredienser:

100 g ramsløg

1 dl ekstra jomfruolivenolie

2 fed hvidløg (kan udelades)

50 g cashewnødder

Saften fra 1/2 citron

Uraffineret salt

Fremgangsmåde

Skyl og snit ramsløgene og kom dem i blenderen sammen med olivenolie, hvidløg, cashewnødder, friskpresset citron og salt. Du kan også tilsætte 5 spsk revet parmesanost, men pestoen smager også godt uden. Kør maskinen til massen er finthakket og jævn og server pestoen sammen med grønsagsfrikadeller og ovnbagte grønsager, sammen med fisk og asparges eller til en let frokostret bestående af eksempelvis en boghvedepandekage med økologisk laks eller ørred og citronmarinerede rødløg. Det smager forrygende. Pestoen kan opbevares i køleskab i op til en uge.

 

Kilde: madforlivet.com