Europæisk forskning: Rigtig kost forhindrer hudkræft

Vi bombarderes med oplysninger om sol og hudkræft, men nu viser det sig, at den rigtige kost kan forebygge, at du får hudkræft.

En stor forskningsundersøgelse omfattende 8 europæiske landes befolkninger viser nu, at indtagelse af fødevarer med visse antioxidanter forebygger hudkræft.

Især anti-oxidanter i granatæbler viser sig klart at modvirke udvikling af hudkræft i de undersøgte befolkningsgrupper.
Hudlæge Janne Touborg:

– Det er glimrende og vigtigt, at vi forebygger hudkræft ved at solbeskytte os i en sommer som den, vi netop har oplevet i 2013, men nu skal vi også huske at tænke på, hvordan vi lever i de mørkere sæsoner, vi går i møde. Sund kost med gode anti-oxidanter vil forebygge hudkræft i de fremtidige somre. Granatæbler og andre grøntsager og frugter med anti-oxidanter og betændelseshæmmende spor-stoffer er generelt vigtige mod hudkræft og mod at vores hud ældes for tidligt.

Referencer:
1. Known and potential new risk factors for skin cancer in European populations: a multicentre case-control study.
de Vries E, Trakatelli M, Kalabalikis D, Ferrandiz L, Ruiz-de-Casas A, Moreno-Ramirez D, Sotiriadis D, Ioannides D, Aquilina S, Apap C, Micallef R, Scerri L, Ulrich M, Pitkänen S, Saksela O, Altsitsiadis E, Hinrichs B, Magnoni C, Fiorentini C, Majewski S, Ranki A, Stockfleth E, Proby C; EPIDERM Group. Br J Dermatol. 2012 Aug;167 Suppl 2:1-13. doi: 10.1111/j.1365-2133.2012.11081.x. PubMed PMID: 22881582.