Til 12 personer
UDSTYR
BUND
LYSERØDT LAG
BLÅ FLØDESKUM
PYNT
Blend dadler, salt, kokosmel, kokosolie og himalyasalt i en foodprocesser til en fast dej. Læg bagepapir i en springform med bagepapir og fordel dejen godt i bunden. Blend jordbær, hindbær, rødbedekrystaller, honning (eller birkesød), bananer og kokosmælk til en lyserød creme. Fordel den lyserøde creme over kagebunden. Sæt islagkagen i fryseren og frys i min 7 timer. Pynt kagen med en portion kokosflødeskum rørt med blå spirulina og drys spiselige blomster.
Kokosflødeskum: Åben dåsen med kokosmælk og hæld vandet fra. Det er kun den faste kokoscreme, du skal bruge. Skrab kokoscremen ud i en skål og pisk den cremet. Tilsæt evt. sødt. Undgå at piske for længe, for så bliver cremen varm og smelter. Sæt kokosflødeskum på køl, hvis ikke den skal bruges med det samme. En dåse kokosmælk giver ca. 200 g flødeskum. Brug ikke light kokosmælk, der er altid anvendt stabilisatorer, så kokosvand og den mere cremede kokosolie ikke skiller. Men det er netop kun kokoscremen, du skal bruge til flødeskummet her.
Fra bogen ‘N’ice Cream’ af Caroline Fibæk og Carolina Cia Bruun, Greengoddess.dk