Eventyrlig Islagkage

Af: Caroline Fibæk og Caroline Cia Bruun, Green Goddess

Foto: Cophia Nirrvana Blake Birkedal

En drøm af en lyserød og blå islagkage! Denne islagkage serveres til elvernes og feernes sommerfester.

Til 12 personer

 

Det skal du bruge:

UDSTYR

  • Foodprocessor
  • Piskeris
  • Springform 13-16 cm i diameter Evt. en flødeskumschifon

BUND

  • 10 store og saftige medjooldadler 1 knsp. himalayasalt
  • 2 dl groft kokosmel
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 tsk vaniljepulver

LYSERØDT LAG

  • 2 dl jordbær
  • 2 dl hindbær
  • 2 tsk rødbedekrystaller
  • 4 spsk honning eller birkesød
  • 3 bananer
  • 1 dåse kokosmælk’

 

BLÅ FLØDESKUM

  • 1 dåse kold kokosmælk, økologisk
  • Evt. en knivspids vaniljepulver
  • Evt. en tsk sukrin melis, honning eller 1-2 dråber stevia 3-4 tsk blå spirulina

PYNT

  • Spiselige blomster, f.eks. violer, roser, nelliker og forglemmigej.

 

Sådan gør du:

Blend dadler, salt, kokosmel, kokosolie og himalyasalt i en foodprocesser til en fast dej. Læg bagepapir i en springform med bagepapir og fordel dejen godt i bunden. Blend jordbær, hindbær, rødbedekrystaller, honning (eller birkesød), bananer og kokosmælk til en lyserød creme. Fordel den lyserøde creme over kagebunden. Sæt islagkagen i fryseren og frys i min 7 timer. Pynt kagen med en portion kokosflødeskum rørt med blå spirulina og drys spiselige blomster.

Kokosflødeskum: Åben dåsen med kokosmælk og hæld vandet fra. Det er kun den faste kokoscreme, du skal bruge. Skrab kokoscremen ud i en skål og pisk den cremet. Tilsæt evt. sødt. Undgå at piske for længe, for så bliver cremen varm og smelter. Sæt kokosflødeskum på køl, hvis ikke den skal bruges med det samme. En dåse kokosmælk giver ca. 200 g flødeskum. Brug ikke light kokosmælk, der er altid anvendt stabilisatorer, så kokosvand og den mere cremede kokosolie ikke skiller. Men det er netop kun kokoscremen, du skal bruge til flødeskummet her.

Fra bogen ‘N’ice Cream’ af Caroline Fibæk og Carolina Cia Bruun, Greengoddess.dk