Falafel af gule ærter

Af: Amanda Hellbeg & Eveline Johnsson

Foto: Eveline Johnsson

Selvom man spiser kødfrit, kan det være godt med lidt hjemmelavet junkfood en gang imellem. Som f.eks. lækker falafel.

15 stk.

Det skal du bruge:

  • 1½ dl gule flækærter – udblødes natten over
  • 1 lille løg
  • 3 spsk kartoffelmel
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 spsk hakket dild
  • ¼  tsk allehånde
  • ½  tsk salt
  • 1 tsk hakket mynte
  • 1 liter smagsneutral olie til friturestegning

Sådan gør du:

Udblød ærterne natten over. Pil løget, og hak det groft. Kom de drænede ærter i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser, og kør det til en grynet masse. Tryk massen sammen til boller, og frituresteg dem nogle stykker ad gangen i olie opvarmet til 165-170°, til de er gyldenbrune. Lad dem dryppe af på noget køkkenrulle, og server dem lune, for eksempel i en wrap.

 

Fra ‘Vegetarisk Junk Food’ af Amanda Hellberg og Eveline Johnsson.