Denne opskrift er fra Anette Harbech Olesens Kolesterolkogebog. Den farverige grønsagstærte er rig på fibre og sunde næringsstoffer. Fibre hjælper til en god fordøjelse, men binder også brugt kolesterol og brugte hormoner og transporterer dem ud af kroppen. Tærten er let at bage og kan tilberedes i en stor tærteform eller i fire små.
4 personer
Ingredienser
Tærtedej:
- 150 g speltmel
- 50 g havregryn
- 50 g gammeldags kærnet smør
- eller ekstra jomfru olivenolie
- 50 g Skyr
- 1 tsk. uraffineret salt
- lidt vand
- Jomfrukokosolie til at smøre tærteformen med
Fremgangsmåde
Mel og havregryn blandes og smørret smuldres heri. Skyr og salt tilsættes, og dejen samles med lidt vand og trykkes ud i en smurt tærteform. Forbages i 10 min ved 180 grader. Imens kan du tilberede fyldet.
Fyld:
- 500 g rødbeder
- 200 g frisk eller frossen spinat
- 100 g gedefeta
- 2 æg
- 2 dl piskefløde
- 2 fed hvidløg
- ½ tsk. cayennepeber
- ½ tsk. friskrevet muskatnød
- Uraffineret salt
- og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Optø spinaten, hvis frossen eller skyl og dup den friske spinat. Skræl og riv rødbederne. Tryk eventuel overskydende væde ud af såvel dem som den frosne, optøede spinat. Læg de revne rødbeder nederst i den forbagte tærtedej. Mos gedefetaen med en gaffel i en dyb tallerken og fordel den i et jævnt lag over rødbederne. Fordel spinaten øverst. Pisk æg, fløde og krydderier sammen og fordel over tærten. Bag den i ovnen i 40 minutter ved 180 grader. Server eventuelt tærten med en lækker salat til.
Kilde: www.madforlivet.com