Fasters lagkage

Af: Michelle Kristensen

Foto: Fotos fra bogen

Michelle Kristensens faster bor i Tyskland, og hun lavede for mange år en kage, som hendes mor har lavet et hav af gange siden. Michelle elsker den kage, og nu har hun endelig fundet ud af at lave en, der er lige så god, men med et sundere twist.

Til 10 personer

Det skal du bruge

Dejen

2 æg
60 g kokossukker 225 g neutral skyr
2 tsk. bagepulver
1 drys salt
1 spsk. fiberHUSK 80 g fuldkornsrismel

Bærmos

450 g frosne blåbær 1 spsk. akaciehonning

Fyld

3 dl fløde
2 dl creme fraiche 18% 1 spsk. akaciehonning 1⁄2 tsk. vanilje (kan udelades)

Topping

2 tsk. kanel
Evt. mynteblade til pynt

Sådan gør du

Kom bær og honning i en gryde, og sæt den over
ved svag varme uden låg. Kog bærrene, indtil de har marmeladekonsistens. Det tager ca. 11⁄2 time, alt efter hvor meget væske, der er i blåbærrene.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Pisk æg, kokossukker, skyr, bagepulver og salt sammen, og rør herefter de resterende ingredienser i dejen .

Fordel dejen til bunden i en lille bradepande med bagepapir med en dejskraber. Den skal cirka være 1 1⁄2 cm høj. Bag bunden i 15 minutter.

Pisk fløden stiv, og vend creme fraiche, honning og vanilje deri.

Smør bærmosen på bunden, når begge dele er kølet helt af, og fordel flødeskumsfyldet ud over hele kagen. Drys med kanel, og pynt evt. med mynteblade.

Kagen kan holde sig i 3 dage på køl.

Kan fryses.

Fra bogen “Mission sund mad” af Michelle Kristensen.