Fiber pandekager

Af: Helse-redaktionen

Foto: Sara Galbiati

Med sin nye bog, Spar & Spis, byder Anette Harbech Olesen på suveræne tip og budgetvenlige opskrifter midt i en sparetid.

Fiberpandekager er virkelig lette at lave, og de smager godt, både som morgenmad med yoghurt og bær og til frokost med lidt hummus og en rest grønsager til. Pandekagerne er fiberrige og mættende.
Ingredienser til 4 stk.

DET SKAL DU BRUGE

• 3 æg (eller æggeerstatning)
• 8 spsk havregryn
• 1 spsk loppefrøskaller (Skallin eller Husk)
• 2 spsk Acido yoghurt naturel
• 2 udblødte dadler
• 8 mandler
• 1-2 håndfulde spinat, frisk eller frossen
• 1 knsp uraffineret flagesalt
• Ekstra jomfruolivenolie til stegning

Topping

• Græsk yoghurt, bær og hakkede nødder
eller hummus og grønsager

SÅDAN GØR DU

Blend æg, havregryn, loppefrøskaller, yoghurt, udblødte dadler og mandler til en grov masse.
Anvender du frossen spinat, skal den drænes for væde. Tilsæt den og blend.
Varm lidt olie på panden og sæt 4 små pandekager.
Steg dem i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne.
Server dem lune med din favorit topping.

Det lille ekstra pift:

Du kan supplere pandekagedejen med lidt stødt kardemomme eller vanilje for ekstra smag.