Fish & Chips med hjemmerørt remoulade

Opskrift på aftensmad dag 3. i ‘3 dage på kur med Helse-life’

Fisk:

600 g lys sej-filet i strimler

rasp til at vende fisken i

1/2 ubehandlet citron

1 spsk. olivenolie

salt og peber

Chips:

300 g. gulerod

300 g. persillerod

300 g. pastinakrod

lidt frisk persille

1 spsk. olivenolie

salt og peber

Remoulade:

1/4 blomkål

1 gulerødder

1/2 løg

1/4 spsk. gurkemeje

1 stk. laurbær

2,5 dl. vand

1/4 dl. eddike

1/2 spsk. sukker

1,5 dl. letmælks A-38

Sådan gør du

Fisk:
Er fisken en hel filet, skæres den i mindre strimler på ca. 3 cm længde. Fiskestrimlerne vendes med olivenolie, salt, peber og saft fra citronen. Rulles i rasp og lægges på bagepapir, og bages derefter i en varm ovn ved 180 grader i 12 min. Den skal være let gylden udenpå og hvid indeni, ellers skal den have lidt længere tid.

Chips:
Skræl alle rodfrugterne og skyl dem i koldt vand. Skyl persillen grundigt og hak den fint. Skær rodfrugterne i lange stænger. Kom rodfrugterne i en pose med olivenolie, persille, salt og peber, ryst posen godt, så olivenolien bliver godt fordelt. Kom chipsene i en bradepande og bag dem i samme ovn som fisken, dog skal rodfrugterne have minimum 30 min. De skal ikke være for smattede men heller ikke rå.

Remoulade:
Skyl blomkålen og skær det i mindre buketter. Blomkålen skylles derefter rigtig godt i koldt vand. Gulerødder skrælles, skylles og skæres i mindre stykker. Løg pilles og hakkes i mindre stykker. Vand, laurbær, gurkemeje og eddike koges op med lidt salt. Heri koges gulerødder, blomkål og løg, til de er helt møre. Vandet sigtes fra og gemmes! Grønsagerne kommes i en blender. De blendes i 3 min, for derefter at blive vendt sammen med A-38. Smag evt. til med salt og peber og noget af kogevandet.

Anret fisk og chips med remouladen, og server straks.

Bemærk: Du kan godt gemme madrester, hvor persille eller andre krydderurter er kogt eller stegt med under hele tilberedningen, bare du er omhyggelig med at afkøle maden hurtigt.

Tip: Du kan sagtens lave remouladen dagen før og opbevare den i et sylteglas. Hvis du ikke har sej-filet kan du bruge anden fisk som laks eller torsk.