Opskrift på aftensmad dag 3. i ‘3 dage på kur med Helse-life’
Fisk:
600 g lys sej-filet i strimler
rasp til at vende fisken i
1/2 ubehandlet citron
1 spsk. olivenolie
salt og peber
Chips:
300 g. gulerod
300 g. persillerod
300 g. pastinakrod
lidt frisk persille
1 spsk. olivenolie
salt og peber
Remoulade:
1/4 blomkål
1 gulerødder
1/2 løg
1/4 spsk. gurkemeje
1 stk. laurbær
2,5 dl. vand
1/4 dl. eddike
1/2 spsk. sukker
1,5 dl. letmælks A-38
Fisk:
Er fisken en hel filet, skæres den i mindre strimler på ca. 3 cm længde. Fiskestrimlerne vendes med olivenolie, salt, peber og saft fra citronen. Rulles i rasp og lægges på bagepapir, og bages derefter i en varm ovn ved 180 grader i 12 min. Den skal være let gylden udenpå og hvid indeni, ellers skal den have lidt længere tid.
Chips:
Skræl alle rodfrugterne og skyl dem i koldt vand. Skyl persillen grundigt og hak den fint. Skær rodfrugterne i lange stænger. Kom rodfrugterne i en pose med olivenolie, persille, salt og peber, ryst posen godt, så olivenolien bliver godt fordelt. Kom chipsene i en bradepande og bag dem i samme ovn som fisken, dog skal rodfrugterne have minimum 30 min. De skal ikke være for smattede men heller ikke rå.
Remoulade:
Skyl blomkålen og skær det i mindre buketter. Blomkålen skylles derefter rigtig godt i koldt vand. Gulerødder skrælles, skylles og skæres i mindre stykker. Løg pilles og hakkes i mindre stykker. Vand, laurbær, gurkemeje og eddike koges op med lidt salt. Heri koges gulerødder, blomkål og løg, til de er helt møre. Vandet sigtes fra og gemmes! Grønsagerne kommes i en blender. De blendes i 3 min, for derefter at blive vendt sammen med A-38. Smag evt. til med salt og peber og noget af kogevandet.
Anret fisk og chips med remouladen, og server straks.
Bemærk: Du kan godt gemme madrester, hvor persille eller andre krydderurter er kogt eller stegt med under hele tilberedningen, bare du er omhyggelig med at afkøle maden hurtigt.
Tip: Du kan sagtens lave remouladen dagen før og opbevare den i et sylteglas. Hvis du ikke har sej-filet kan du bruge anden fisk som laks eller torsk.