Fishcakes

Af: Louisa Lorang

Foto: Fra bogen

Disse små, flade thai-style fiskefrikadeller kan laves mere eller mindre hotte, alt efter hvem der spiser med. Spis dem med ris til og dampede bønner eller andet grønt.

Hovedret til 3-4 personer

Det skal du bruge

Fishcakes

  • 400 g torskefisk, f.eks. lyssej, uden skind og ben
  • salt
  • 3 limeblade
  • 3-4 grønne bønner eller 1-2 snakebeans
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 spsk. rød karrypasta, eller efter smag
  • 1 æg
  • 2 spsk. maizena
  • olie til stegning, f.eks. vindrue kerne- eller solsikkeolie

Dippingsauce

  • 25 g hakket palmesukker eller mørkt rørsukker
  • 2 spsk. kogende vand
  • ½ dl limesaft
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1-2 bird’s eye-chilier, finthakkede
  • 1 spsk. hakket koriander

Desuden

  • 1 dl peanuts, hakkede
  • 1 håndfuld koriander hakket
  • evt. lidt fintsnittet bird’s eye-chili
  • 1 lime i både
  • kogte ris
  • dampede grønne bønner

Sådan gør du

Fishcakes

Hak fisken i en foodprocessor eller med en stor kniv. Du skal have en finthakket, men ikke helt moset fars. Rør farsen med salt. Snit limeblade i tynde strimler. Kassér stilken. Snit bønnerne i tynde skiver og vend begge dele i farsen sammen med hvidløg, karrypasta, æg og maizena. Rør det hele godt sammen, form flade, små fishcakes, og steg dem gyldne og lækre i olie på en varm pande.

Dippingsauce

Rør palmesukkeret ud i lidt kogende vand. Rør limesaft med fiskesauce, palmesukker, chili og koriander. Smag til. Servér fishcakes toppet med peanuts, koriander og chili og med kogte ris, limebåde, dippingsauce og grønne bønner som tilbehør.

TIP! Du kan bruge alle lyse torskefisk til disse frikadeller: torsk, lange, kuller, kulmule og sej er alle oplagte. Så køb de friskeste og billigste.

Fra bogen ‘Asian style – Små og store retter’ af Louisa Lorang.