Hovedret til 3-4 personer
Fishcakes
Dippingsauce
Desuden
Fishcakes
Hak fisken i en foodprocessor eller med en stor kniv. Du skal have en finthakket, men ikke helt moset fars. Rør farsen med salt. Snit limeblade i tynde strimler. Kassér stilken. Snit bønnerne i tynde skiver og vend begge dele i farsen sammen med hvidløg, karrypasta, æg og maizena. Rør det hele godt sammen, form flade, små fishcakes, og steg dem gyldne og lækre i olie på en varm pande.
Dippingsauce
Rør palmesukkeret ud i lidt kogende vand. Rør limesaft med fiskesauce, palmesukker, chili og koriander. Smag til. Servér fishcakes toppet med peanuts, koriander og chili og med kogte ris, limebåde, dippingsauce og grønne bønner som tilbehør.
TIP! Du kan bruge alle lyse torskefisk til disse frikadeller: torsk, lange, kuller, kulmule og sej er alle oplagte. Så køb de friskeste og billigste.
Fra bogen ‘Asian style – Små og store retter’ af Louisa Lorang.