Fisk i svøb i mikrobølgeovn

Brug filetter af forskellige slags fisk eller en fiskefars til denne lette fisk i svøb-opskrift.

En god variation er at lave fisk i svøb af kålblade. Jeg bruger mest blade af spidskål, men andre kålblade, der er relativt tynde og bløde, kan også bruges. Tag de yderste store, ofte lidt slappe, blade fra et spidskålhoved, skyl dem, og skær stilken i midten væk. Så har du to gode stykker til at lægge ikke for tykke fiskestykker på.

Her er så igen mange muligheder for at krydre fiskestykkerne, inden kålblad og fisk rulles samme til en pakke. Smør alene er fint, men lidt sød ravigottesennep eller måske en lille smule wasabi kan ændre retten i meget forskellige retninger. Læg pakkerne, der ikke må være for tykke (mikrobølgerne når 2 til 2,5 cm ned i pakkerne fra alle sider, så maksimalt 3 til 4 cm), i bunden af et fad eller en tallerken, gerne i en ring, og dryp med olie for at holde på fugtigheden. Brug raps- eller olivenolie af hensyn til smagen.

Sæt i ovnen og mikrobølg, til fiskekødet har fået nok. Føl på rullerne, eller skær eventuelt en eller to over og se, om de er færdige.

Eller

Fiskefars, din egen eller fiskehandlerens, kan med succes anvendes til indsvøbning i kålblade som ovenfor. Man kan variere retten ved at blande små tern af fersk laks og hakkede kapers i.

Du kan også bare anbringe farsen i frikadellestørrelse i en ring på en tallerken og fx overhælde dem med en god tomatpure, inden du mikrobølger. Server med et drys karse.

Fra ‘Brug mikrobølgeovnen – nem, sundt og lækkert‘ af overlæge Grete Krag Jacobsen.