Fiskefrikadeller med remoulade og råstegte kartofler

4 personer/12 stk.

Du skal bruge:

450 g mørksej eller torsk

1 lille løg (ca. 50 g)

1 dl mælk med højst 0,7 % fedt

1 æg

3 spsk. hvedemel

1 tsk. salt

peber

1 spsk. flydende fedtstof

Remoulade

¾ dl fromage frais eller syrnet mælkeprodukt

med højst 0,7 % fedt

1 dl finthakket pickles

salt, peber

evt. sødemiddel eller sukker efter smag

Råstegte kartofler

800 g kartofler

1 spsk. flydende fedtstof

ca. 1 dl grøntsagsbouillon

salt, peber

Sådan gør du:

Fiskefrikadeller: Skær fisken og løget i mindre stykker. Blend det sammen med mælk, æg, mel og salt i en foodprocessor til en ensartet fars. Form farsen til 12 frikadeller, og steg dem på en pande i fedtstoffet. Tag frikadellerne af panden, lige når de er gennemstegte.

Remoulade: Rør det syrnede mælkeprodukt med finthakket pickles. Smag til med salt, peber og evt. sødemiddel eller sukker, hvis din pickles er meget syrlig.

Råstegte kartofler: Skær kartoflerne i tern ca. 1½-2 cm. Svits dem på en pande i fedtstoffet, til de har fået lidt farve. Tilsæt bouillonen, og krydr med salt og peber. Lad kartoflerne stege i ca. 15 min., til de er møre.

Server fiskefrikadellerne med remoulade, råstegte kartofler og grøntsager.

Tip

Du kan købe færdighakket fisk. Du kan også bruge en færdig fiskefars med højst 10 % fedt.

Info

Pr. pers.:

3 fiskefrikadeller | Energi 750 kJ | Kulhydrat 6 g | Fedt 6 g

Remoulade | Energi 100 kJ | Kulhydrat 4 g | Fedt 0 g

Råstegte kartofler | Energi 825 kJ | Kulhydrat 31 g | Fedt 4,5 g