Gode produkter til hår, negle og fødder

Af: Lise Grosmann

Håret bliver klippet, krøllet og farvet for at give os identitet. Mens fødderne først får det, når de bliver spærret inde i et par designersko.

Delilah klippede Samson’s hår, og væk var hans styrke, indianerne skalperede deres fjender, og sådan har hår til alle tider og alle steder symboliseret magt. Og skønhed. Som beskytter og pryd af den mest betydningsfulde del af mennesket: hovedet, sjælens bo og tankens. Og i dag som altid er hår indbegrebet af sexappeal, måske den største magtfaktor.

Fødder har bestemt også nydt opmærksomhed, dog oftest som indspærrede selv om de er så geniale, når de er sluppet fri. Deres spinkle konstruktion og ufattelig bæreevne kan gøre enhver ingeniør misundelig. Og så er fussnuss en fantastisk genvej til totalt kropsvelvære, så forsøm aldrig at bruge lidt tid til massage med din bodylotion efter badet.

Læs også: Din hud passer på dig – passer du på den?

Dine fødder vil sætte pris på det

Læsø saltet kan noget særligt med hud, også syg hud, fordi det høje indhold af mineraler og sporstoffer virker helende og stabiliserende på huden. Hos Læsø Kur i Vesterø Havnekirke behandler man alt fra gigt og muskelsmerter til forskellige hudsygdomme og især kommer mange med psoriasis. Badesaltet er fremstillet af restlage efter saltsydningen og kan også bruges bruges som bodyscrub. Men som fodbad er det helt perfekt både, når fødderne er trætte og ømme, og når huden er tør og ru.

Læsø Badesalt, 50 kr. for 500 ml hos f.eks. Matas eller på laesoesalt.com Fås også i en udgave med rose og Læsø honning, 65 kr. for 60 g

Væk med hård hud

Det er nu, fødder har deres moment. Det er nu, de vises frem i sandaler og ind imellem får lov at opleve det herligt frie liv i strandsand. Det burde være en selvfølge at smøre sine fødder dagligt, men hvis de lader noget tilbage at ønske til sommerfremvisning, så kan denne natcreme til fødder gøre en effektiv forskel. Den kan få bugt med tyk tør hud på hælene med et højt indhold af carbamid og mælkesyre. Desuden har den kølende og antibakteriel virkning og en dejlig duft af eucalyptus.

Læs også: Når huden mister balancen

Ecooking Natcreme til Fødder, 229 kr. for 100 ml. Forhandles på apoteker, Matas og flere andre steder.

Nette negle

Fine, frie fødder fortjener at blive pyntet med lak på neglene, og i dag fås lakker uden de kemiske stoffer, som mange helst vil være fri for. Faktisk stammer 85 pct. af ingredienserne i Kure Bazaar fra naturen og består af træmasse, hvede, bomuld, kartoffel og majs. Og det er bestemt ikke gået ud over farveudvalget.

Kure Bazaar Paris, 125 kr. for 10 ml. Lakkerne forhandles bl.a. i Matas og i mange netshops

Læs også: Håret kan sladre om din sundhed

Vejen til mere hår går In & Out

Der er ingen tvivl om, at hårtab kan føles som tab af identitet og det at være attraktiv. Det afspejles i de mange lanceringer af produkter til indvortes og udvortes, som skal skaffe tabte hårstrå tilbage. En af de stærke på kosttilskud, New Nordic, har således tilføjet en hårplejeserie til deres Hair Volume kosttilskud. Sidstnævnte indeholder de for hårvækst vigtige vitaminer og mineraler samt bl.a. padderokke og hirse. I hårplejeserien er der foruden shampo (uden SLS) og conditioner også et serum med flere naturlige ingredienser, der styrker håret og giver det fylde og glans.

New Nordic Hair Volume In & Out – shampoo og conditioner koster begge 149 kr. for 200 ml og Hair Volume™ Shine Serum koster 349 kr. for 75 ml.

50 tag med børsten

I mors/bedstemors tid regnedes 50 tag med hårbørsten for en god skønhedsvane, der gav blankt hår. Det kan det stadig være, og det kan endog medvirke til at løsne skæl og talg fra hårbunden, som kan hæmme hårvæksten. Men især hvis man har langt hår, så er det vigtigt, at man friserer håret ud først, og det gør man fra spidsen og og ind mod hårbunden, så man forsigtigt får løsnet filtrede hårstrå uden at håret knækker. Når det er gjort, kan man gå i gang med sin børste. Og den skal være god, som dem Johan Hellström, frisøren bag Sverige’s største frisørkæde, Björn Axén, har udviklet til forskellige hårtyper og formål. Frisér og børst altid håret før hårvask.

Björn Axén Detangling Brush for All Hairtypes, 230 kr. inkl. opbevaringspose. Forhandles bl.a. hos Matas.

De gode kan lide det surt

Man bliver mere og mere opmærksom på, at hudens pH-værdi har betydning for, hvordan mikrobiomet, altså de hjælpsomme bakterier og andet småskidt, vi huser på vores yder- og inderside, fungerer. De gode har det godt i et surt miljø med lav pH-værdi, mens det er skidt for de potentielt sygdomsfremkaldende. Det er meget sjældent, at det fremgår af produkter til hud- og hårpleje, hvilken pH-værdi de har. Men det er et faktum, at rigtig mange shampoo’s såvel som sæbe har for vane at have en høj pH-værdi og dertil er vandet de fleste steder herhjemme meget kalkholdigt. Begge dele bidrager til at udtørre håret og gøre det mat. Derfor skyllede man ofte håret i eddike i ’gamle dage’, og det var slet ikke så tosset. Yves Rocher har dog lavet en noget mere velduftende vineddike, som indeholder ekstrakt af agave samt morgenfrueolie. Dens pH ligger omkring 3 og er dermed under hudens naturlige på 4+, men eftersom den kommes i vådt hår, vil den fortyndes og passe med hudens. Resultat: Håret bliver blankt, og mikrobiomet i hårbunden får de sure betingelser, det trives bedst med.

Yves Rocher Shine Rinsing Vinegar, 259 kr. for 400 ml, forhandles kun på yves-rocher.dk