Selve rullerne bliver ganske neutrale i smagen, og smag tilsættes i stedet ved hjælp af en dip, som kan være både krydret og stærk. Gulerødder og kinaradiser har en selvskreven plads i rullerne, men herudover kan man virkelig lade fantasien, sæson og præferencer i forhold til grøntsager råde. Opskriften indeholder cirkamængder, og alt kommer altså an på, hvor meget man fylder rullerne, og hvor hårdt de rulles. Gør det, som du helst vil.
Til 4 personer
DIP:
Begynd med dippen. Bland alle ingredienserne, og rør, til sukkeret er opløst. Stil den til side.
Skræl gulerødder og kinaradise, og skær dem i cirka 5 cm lange, tændstiktynde stave. Skær agurken i lige lange, smalle stave. Kog vand med salt op i en gryde, og tag den så af varmen. Læg glasnudlerne i, og lad dem ligge i vandet i nogle minutter, til de er bløde. Hæld dem i en si, og skyl i koldt vand. Klip nogle gange med en saks ned i nudlerne, så de bliver nemmere at håndtere.
Pensl begge sider af et stykke rispapir med lunkent vand. Efter kort tid bliver det blødt, og så lægges en stribe af nudler, gulerødder, kinaradise og agurk på sammen med nogle blade koriander og en lille smule limesaft. Fold rispapiret hen over fyldet, fold enderne ind mod midten, og rul den sammen. Fortsæt med resten af rispapiret og resten af fyldet.
Forårsrullerne dyppes i dippen og spises direkte. De tørrer lidt, hvis man lader dem ligge, og er altså lækrest, når de er nylavede.
Fra ‘Vegetarisk Junk Food’ af Amanda Hellberg og Eveline Johnsson.