Friske vietnamesiske forårsruller med marinerede svampe

Af: Mia Gardum

Foto: Martin Dyrløv

Disse forårsruller er super simple at lave, og så er de perfekte til at få ryddet lidt op i køleskabet – fyldet kan nemlig varieres i det uendelige! Udgaven med marinerede svampe er min personlige favorit, da svampene tilføjer et kødagtigt og umamifyldt element, men føl dig fri til at eksperimentere med andre kombinationer.

Til 2 personer

Det skal du bruge:

  • 4 portobellosvampe
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. soja
  • 3 gulerødder
  • 1 avocado
  • ½ agurk
  • 4 forårsløg
  • En lille håndfuld koriander
  • 2 håndfulde bønnespirer
  • 100 g glasnudler
  • Ca. 10 ark rispapir

 

Sådan gør du:

Snit portobellosvampene i skiver a ½ centimeters tykkelse, og vend dem med et fed presset hvidløg samt soja. Sæt til side i mindst 30 minutter, så svampene kan marinere.

Imens snittes gulerødder, avocado og agurk i tynde strimler. Snit forårsløg og koriander groft. Skyl bønnespirerne, og dup dem tørre. Kog glasnudlerne efter anvisningen på pakken. Når portobellosvampene er færdige med at marinere, steges de ved høj varme, til de er møre.

Sådan samles rullerne:

Fyld et stort fad med kogende vand, og læg forsigtigt ét rispapir i vandet ad gangen. Efter et par sekunder er det blødt op og klar til brug. Tag papiret op af vandet, og læg det på et skærebræt. Fordel svampe og grøntsager på midten af rispapiret, fold derefter den ene side ind over fyldet, dernæst bunden og toppen og til sidst den anden side. Fortsæt med de resterende stykker rispapir og fyld. Server rullerne med soja til at dyppe i.

{ Tip! }

Dette er også en fantastisk gæsteret! Fyld bordet med masser af forskellige slags fyld, og sæt en skål med varmt vand til rispapir ved hver plads. Så kan folk selv lave lige præcis den slags ruller, som de synes bedst om!