Frittata med spinat og oliven

Af: Helse-redaktionen

Foto: xxxxxx

2 personer

DET SKAL DU BRUGE

• 100 g spinat
• 1 forårsløg, den grønne top
• 1 spsk grønne oliven uden sten
• 1 spsk friskhakket bredbladet persille
• 6 æg
• 100 g laktosefri hytteost
• salt og friskkværnet peber
• lidt smør eller smagsneutral kokosolie til stegning

Tilbehør
• 2 håndfulde feldsalat
• 1 spsk olivenolie
• friskhakket bredbladet persille

SÅDAN GØR DU

Skyl spinaten. Varm en pande op med lidt fedtstof og steg spinaten, til den lige falder sammen. Si væden fra og kom spinaten i en skål.
Hak oliven groft og snit toppen af forårsløget fint, rør det godt sammen med spinaten og persille, æg og hytteost. Drys med salt og lidt peber.
Opvarm ovnen til 200 grader.
Smelt smør eller kokosolie på en middelvarm pande. Brug gerne en pande, som kan tåle at komme i ovnen, eller alternativt en pande med tilhørende låg.
Fordel spinat-ægge-massen på panden og lad den stege i et par minutter. Sæt den derefter i ovnen – eller læg låg på panden og skru ned til lav varme. Bag frittataen i ca. 10 minutter. Hak lidt persille imens.
Servér frittataen med et drys persille og en håndfuld feldsalat. Stænk lidt olivenolie over salaten ved servering.