Når du skal smøre madpakker, så kan der være god sundhedsfordel i at udskifte det traditionelle kødpålæg med tomater, kartofler, hummus, ærtepure’, grønsagspostej, avocado eller delikate frokostmadder med mozarella og aubergine. Du kan også supplere med økologisk laks og ørred. Har du lyst til lidt god madpakke-inspiration, så er der spændende opskrifter og forslag at hente i såvel bogen MAD – kunsten at spise godt og leve sundt samt på www.madforlivet.com.
1 person
1 stykke godt brød
Ekstra jomfruolivenolie
Aubergine-skiver, bagt i ovnen med lidt god olivenolie, salt og peber
1 tomat, skåret i skiver
Mozarella ost
Frisk oregano eller basilikum
Rengør auberginen og skær den i cirka en centimeter tykke skiver. Pensl dem med ekstra jomfruolivenolie og krydr med salt og peber. Bag skiverne i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min. Smør brødet med olivenolie, placer aubergine-skiverne og tomatskiverne på brødet. Læg mozarella ovenpå og bag det hele i ovnen i ti minutter ved 180 grader. Serveres lun med frisk oregano eller basilikum ovenpå. Lækker frokostmad.