Frokostmad med mozarella og aubergine

Af Anette Harbech Olesen, madekspert, forfatter og blogger

Frokostmad med mozarella og aubergine

Når du skal smøre madpakker, så kan der være god sundhedsfordel i at udskifte det traditionelle kødpålæg med tomater, kartofler, hummus, ærtepure’, grønsagspostej, avocado eller delikate frokostmadder med mozarella og aubergine. Du kan også supplere med økologisk laks og ørred. Har du lyst til lidt god madpakke-inspiration, så er der spændende opskrifter og forslag at hente i såvel bogen MAD – kunsten at spise godt og leve sundt samt på www.madforlivet.com.

Opskrift:

1 person

Du skal bruge:

1 stykke godt brød

Ekstra jomfruolivenolie

Aubergine-skiver, bagt i ovnen med lidt god olivenolie, salt og peber

1 tomat, skåret i skiver

Mozarella ost

Frisk oregano eller basilikum

Sådan gør du:

Rengør auberginen og skær den i cirka en centimeter tykke skiver. Pensl dem med ekstra jomfruolivenolie og krydr med salt og peber. Bag skiverne i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min. Smør brødet med olivenolie, placer aubergine-skiverne og tomatskiverne på brødet. Læg mozarella ovenpå og bag det hele i ovnen i ti minutter ved 180 grader. Serveres lun med frisk oregano eller basilikum ovenpå. Lækker frokostmad.

 

Kilde: www.madforlivet.com