Frugtsalat med chokolade som nytårsdessert

Af: Suzy Wengel

Foto: Fra bogen: Spis dig uden om type 2-diabetes med Sense

Nogle gange skal der bare dessert til! Og alle er vilde med frugtsalat – og så er det oven i købet dessert med lidt bedre samvittighed til hyggelig og sund nytårsaften.

Tilberedningstid: Ca. 10 minutter – Mængde: til 2 personer

Det skal du bruge:

FRUGT

  • 1 æble
  • 1 banan
  • 50 g vindruer, blå
  • 2 spsk. valnødder (ca. 30 g)
  • 2 tern mørk chokolade, min. 70 % (ca. 20 g)

DRESSING

  • 4 spsk. fraiche, maks. 5 % (ca. 60 g)
  • 1 spsk. honning, flydende

PYNT

  • Evt. rød skovsyre

Sådan gør du:

Skær frugten i mindre stykker. Hak valnødder og chokolade groft.

Bland fraiche og honning.

Vend frugt, valnødder, chokolade og dressing sammen til en frugtsalat.

Anret i en skål, og pynt eventuelt med rød skovsyre.

TIP Honning kan erstattes af flydende sødemiddel.