Fynsk grønkålssalat

Af: Mette Løvbom

Foto: Columbus Leth og Jonas Normann

En grønkålssalat fyldt med smag, sødme og sundhed fra SalatTøsen.

4 personer

Det skal du bruge:

  • 4 stængler grønkål
  • 2 pærer
  • 150 g mandler
  • 1 granatæble
  • 1 bundt bredbladet persille

Rygeost-dressing

  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 2 spsk rygeost
  • 1 spsk grovkornet sennep
  • 2 spsk hvid balsamico havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Rib grønkålen og hak den groft. Del pærerne i to og skær kernehuset fra. Skær pærerne i både. Rist mandlerne på en varm og tør pande, til de får farve og begynder at dufte. Køl dem ned og hak dem groft. Del granatæblet i to og bræk det i små stykker. Fjern hinderne, så du kun har de løse granatæblekerner tilbage. Pluk persillen.

Rygeost-dressing

Rør cremefraiche, rygeost, sennep og balsamico sammen og smag dressingen til med ekstra balsamico, salt og friskkværnet peber.

Vend grønkål, pærer og granatæblekerner (gem lidt til pynt) med dressingen og anret salaten. Pynt med granatæblekerner, hakkede mandler og persille.