Giv din hudpleje et boost

Af: Lise Grosmann, BeautyBlog.dk

Foto: Colurbox

Vi vil ikke bare have effektiv hudpleje, vi vil også gerne gøre det personligt. Alle de nye boostere er en fantastisk mulighed for at give sin creme lige det ekstra, ens hud har brug for her og nu.

Det ikke er sådan bare lige at skifte hele cremegarderoben ud, hver gang en ny ingrediens larmer om sine egenskaber.

Eller måske har man en creme, der fungerer rigtig godt, men mangler lige den ingrediens, der kan gøre lige det ekstra, man synes, at ens hud trænger til lige nu?

Her kommer boosterne ind med alt fra fugt og fedt til vitaminer, peptider og andre små hudforbedrende mirakler lige til at mixe med den daglige dosis creme.

Nogle boostere kan anvendes alene for eksempel før serum, men ikke alle. Det er altså en god idé at læse brugsanvisninger grundigt. Men så kan der faktisk også være penge at spare, hvis man vil optimere sin hudpleje og tilpasse den sæson og øjeblikkelige behov.

SPF din creme

En dagcreme indeholder ofte flere gode plejestoffer og beskyttende antioxidanter, end der er plads til i en solcreme, fordi UV-filtre fylder.

Med en SPF-booster kan man få det bedste fra begge verdener. Men man skal være opmærksom på, at man kun opnår den beskyttelse, SPF angiver, hvis man bruger en mængde svarende til en mandel. Det kan lade sig gøre, hvis man lægger boosteren før sin creme.

Tilfører man derimod cremen nogle dråber booster vil UV-beskyttelsen ikke svare til den angivne SPF, men kun til den beskyttelse, den tilførte mængde UV-filtre giver. Der er altså tale om et supplement, som kan være tilstrækkeligt, hvis man ikke opholder sig i direkte sol over længere tid.

Dermalogica Solar Defense Booster SPF 50 med bredspektret UV-filter samt antioxidanter, 405 kr. for 50 ml. Dermalogica har flere andre boostere – se dermalogica.dk.

Boosterspecialisten

APOT.CARE har hele ti boostere og dermed næsten alle de supplerende enkeltingredienser i optimal dosis, som nogen hud kan ønske. Lige fra hyaluronfugt til vitaminerne A, B, C, barriereboostende ceramider, hudberoligende lakridsekstrakt, kollagensupplement og et mere sjældent set stof, nemlig DMAE, der regnes for en meget effektiv antiaging ingrediens.

Ifølge producenten kan boosterne anvendes koncentreret før sædvanlig hudpleje, mixes indbyrdes eller mixes i ens serum eller creme.

APOT.CARE Pure Serum, 230 kr. for 10 ml.

SOS til hud i krise

Hud afspejler, hvordan vi har det, om det er sene nætter, for meget fest eller sol, sygdom eller i det helt taget en hektisk livsstil, der stjæler energi – også fra huden. Clarins har tre bud på assistance i deres Repair, Detox og Energy-boostere.

Denne kunne være en sommerSOS, fordi den dulmer rødme i forbindelse med for eksempel for meget sol, irritation fra klor- eller saltvand eller andet, der gør huden sensitiv.

Clarins Booster Repair, 290 kr. for 15 ml.

Den stærkeste hudfornyer

A-vitamin i form af retinol og Bakuchiol med retinollignende effekt er i en koncentration på 10 pct. i boosteren fra Rodial. Ingen anden ingrediens er så stærk en hudfornyer som A-vitamin.

A-vitamin er et vækstvitamin, og vi har det selv i huden, så det snakker forståeligt cellesprog. A-vitamin er for al hud: Yngre som ældre.

Med en A-vitamin booster har man mulighed for at gå langsomt frem, hvis ens hud har brug for tilvænning. Rodial-serien har desuden Vitamin C-booster, glykolsyre-booster (peeling), kollagen samt en booster til at give huden en friskere glød.

Rodial Retinol 10% Booster Drops, 695 kr. for 31 ml.

Den nemme og sikre metode

Det er nok ikke galt gættet, at mange har haft stribede oplevelser med selvbruner, som har fået dem til at droppe flere forsøg. Men dels er der sket store forbedringer med produkterne, og dels er der kommet tanning drops til.

Med disse kulørboostere kan man bygge langsomt og risikofrit op ved dagligt at tilsætte creme og bodylotion nogle dråber (dråberne her kan også anvendes direkte på huden). Det brunende stof er DHA (dihydroxyacetone), der i naturlige selvbrunere som dette produkt er fra sukkerroer eller sukkerrør.

Selvbrunerdråberne indeholder også masser af fugt, som sikrer fin fordeling og ensartet optagelse i hudens overflade.

Ecooking Selvbruner Drops, 229 kr. for 30 ml.

Født til at booste

The Ordinary er mere eller mindre en serie af boostere – alle vitaminer, der er værd at få på huden, fugtbombeshots, antioxidanter, barriereforstærkere, peeling og peptider.

Lige så imponerende og tiltalende er priserne, som sjældent bevæger sig over 100 kr.

I Buffet er der adskillige af de mest effektive peptider svarende til 25 pct. – og det er mange – samt hyaluron og et probiotisk kompleks, der sikrer sund balance på hudens overflade.

The Ordinary ”Buffet” Multi-Technology Peptide Serum, 139 kr. for 30 ml.