Glædelige skønne gaver til forkælelse

Af: Lise Grosmann

Foto: Colourbox

Så er den her. Julen. Lige om lidt. Fridage, hygge med familien, god mad, gaver. Og stress. Fordi vi vil det hele og er bange for kun at nå det halve.

Måske kan vi spare dig lidt stress med tips til gaver til den pynteglade, den hudbevidste, den lækkersultne og den miljøbevidste. Gaver, der helt sikkert vil glæde.

A nice cup of tea – hver dag indtil jul

For mange er en kop varm te den ultimative nydelse og afslapning – sundt er det også. Og hvem kan vel opfylde behovet bedre end A.C. Perch’s Thehandel, der har solgt te til danskerne siden 1835.

I år er julekalenderen ekstra smuk og fantasifuld, for der er 24 små dåser med forskellig farve og forskellig økologisk te fra hvid til sort plus frugt- og krydrede teer. Kalenderen leveres i sort æske med guldtryk og silkebånd.

Perchs Julekalender 2019, 415 kr. Den kan købes i Perch’s butikker og bestilles på www.perchs.dk.

Forventningens glæde kender ingen grænser

Det er derfor, vi er så vilde med pakkekalendere. Men måske ikke altid med at finde på og pakke ind, for det tager tid.

Yves Rocher byder ind med 24 små stofposer med hver deres skønhedsprodukt i fuld størrelse. Alt leveres i stor julemandspose inklusive tøjklemmer og snor til ophængning.

Yves Rocher pakkekalender, 699 kr. (værdi 2.169 kr.). Begrænset antal, skal bestilles inden 27. november på www. yves-rocher.dk.

Til den farveglade og miljøbevidste

Ikke mange kan leve op til Aveda’s globale engagement og miljømæssige ansvar, som grundlæggeren, frisøren Horst Rechelbacher med forbillede i ayurveda, satte i 1978.

Så selv den mest naturglade og socialt engagerede miljøforkæmper kan med god samvittighed pleje og farve læber med de her to fine lipgloss.

Aveda Feed My Lips Pure Nourish-Mint Lip Gloss, 230 kr. /2 stk.

Aveda forhandles flere steder, en oversigt kan ses på www. aveda.dk eller oplyses på tlf. 33 25 59 00.

Ro på huden og tid til afslapning

Avène Thermal Spring Water er i bogstaveligste forstand en kølende kilde til ro på huden, der har en tendes til at blive varm, rød og irriteret.

Det har manges hud netop nu, og derfor er det her en rigtig fin gave til hende – eller ham for den sags skyld – der skal stå for julens fester og har brug for et øjebliks afslapning.

Eau Thermale Avène 150 ml plus 5 sheetmasker, 89,50 kr.

Prisbelønnet hudpleje for alle

Natur, økologi (certificeret Natrue), miljøvenlig produktion, ingen parabener, mineralske olier, silikone eller syntetiske parfumestoffer. Trilogy rammer tidens krav til hudpleje perfekt. Og indholdet ligeså. Ikke mindst stjerneingrediensen hybenkerneolie, som tager vare på al hud med god cellefornyelse og antioxidantbeskyttelse. Der er rens, toner, rosehipolie og dagcreme, alle i fly-egnet rejsestørrelse.

Trilogy Rosehip Collection gaveæske, 219 kr.

Gyldne glæder

Når noget er så smukt, så må det være sundt. Det med chokolade har de i hvert fald styr på hos Summerbird, og Amber-varianten hører til deres mest populære. Her i forgyldt udvalg med tilhørende gavepose.

Summerbird Amber Giftbag, 210 kr. Fås i flere butikker og stormagasiner samt på www.summerbird.dk.

Sæber af den milde slags

Det her kunne være gaven til den praktiske, for det er håndsæbe jo. Men de her har bonus for den hudbevidste, fordi de ikke indeholder det udtørrende SLS, men sæbe lavet på oliven, og så er der æteriske olier, som er bakteriedræbende.

Alt er 100 pct. økologisk, og alle råmaterialer er biologisk nedbrydelige.

Sonett gaveæske med tre håndsæber à 110 ml til 76 kr.

Til ham på hudplejeholdet

Stadig flere mænd – og ikke bare de yngre – vil gerne pleje deres hud. De vil også gerne have deres egne produkter på hylden. Her kan de få både shampoo (30 ml), ansigtsrens (30 ml) og fugtpleje (50 ml) med det gode indhold, som Clarins står for, og i maskuline emballager, så man kan se, hvis der er hvis.

Clarins Men Everyday Hydration Heroes, 325 kr. (værdi 404 kr.)