Glat ud og stram op

Af: Lise Grosmann, BeautyBlog.dk

Foto: Colourbox

Ud over det antal, de udføres i, har to ting ændret sig markant inden for kosmetiske behandlinger. Der er kommet mænd på briksene, og begge køn har det krav, at behandlingerne ikke skal ændre bare justere. Man vil blot ligne sit bedste jeg længst muligt. Vi kigger her nærmere på nogle af mulighederne for at glatte ud og stramme op, når tidens tand bliver synlig i huden.

Botulinumtoksin (Botox) og fillers er to af de mest populære kosmetiske behandlinger. Også peelinger og laser, som forynger huden generelt i forhold til rynker, pigmentforandringer, karsprængninger og store porer, er populære. Men som verden ældes er det skin tightening og skin lifting, der stadig hyppigere står på ønskesedlen. For huden og ansigtets træk synker sydpå, fylden forsvinder og halsen bliver løs. Fælles for behandlingerne er, at de skal udføres af specialuddannet sygeplejerske, hudlæge eller plastikkirurg.

 

Kilde:Peter Bjerring/netdoktor.dk

 


Utherapy – lift med ultralyd

En af de seneste behandlinger til at gengive huden elasticitet og samtidig et løft er Ultherapy (godkendt af FDA til ’skin lifting’). Her samles højenergi-ultralydsstråler nede i hudens bindevæv, hvor de giver kollagenet et varmechok. Det får fibrene til at trække sig sammen, hvorved huden opstrammes og ansigtet får et lift. Hudens overflade påvirkes ikke, og der er således ingen ’nedetid’, man kan passe sit job.


Peeling og laser – glatter og forfiner

Med tiden får huden ofte foruden rynker også pigmentpletter og karsprængninger lige som porerne bliver større. En kemisk peeling eller behandling med laser eller IPL (Intense Pulsed Light) kan forfine og forbedre hudoverfladen, så huden fremtræder glattere, mere ensartet og forynget. Behandlingerne kan også anvendes ved aknear og rosacea.


Filler – fugt indefra

Restylane, der er den mest populære filler, består af vand og hyaluronsyre, som er hudens naturlige fugtstof. Filleren kan alt efter opløsning anvendes til at fylde ud (rynker og rande under øjnene) og give volumen (læber, kindben m .v.). Mens Restylane Vital er en såkaldt skinbooster, der gengiver tabt fylde i huden ved at genskabe fugtlagrene indefra. Restylane er en ikke-permanent filler. Ude i fremtiden venter fillers med eget fedt (anvendes ikke kosmetisk herhjemme endnu).


Platinum – hudpleje på et dybere plan

Hvor sera og cremer er udfordret af at skulle igennem hudbarrieren med de hudforbedrende ingredienser, så leverer de nye Platinum-behandlinger peptider (med Botox-effekt), antioxidanter, fugt, vitaminer og andre aktive ingredienser direkte ned i huden ved injektion. Der er også en behandling mod cellulite. Platinum-behandlingerne fås eksklusivt hos N’Age, læs på nage.dk/category/vitaminindsproejtninger/


Nyt bindevæv

Bortset fra botulinumtoksin og til dels fillers, arbejder behandlinger som peeling, laser, Thermage, microneedling og Ultherapy med hudens evne til at hele en skade. I denne proces dannes således nyt bindevæv herunder kollagene- og elastisk fibre lige som peeling og laser giver en overfladeforbedring.
Fillers med hyaluron vil øge hudens egenproduktion.