God hjemmelavet mad til vores ældre

Af: Helseredaktionen

Foto: Fra bogen 'Mad til mor'

De sidste år af sit liv var Nanna Simonsens mor syg og afhængig af at få mad fra andre. Men da den kommunale mad lod en del tilbage at ønske, tog Nanna grydeskeen i hånden og lavede et dagligt måltid god mad. Det er der kommet en kogebog ud af.

Maden fra den kommunale madordning var ikke god nok, ikke nærende nok og i nænsom nok. Og hvis maden fejler, gør appetitten det især hos syge og svækkede mennesker. Og hvis man gerne vil gøre en indsats selv for at give sine kære nogle gode og appetitlige måltider, er der masser af inspiration at hente i bogen ‘Mad til mor’, som kogekone og madskribent Nanna Simonsen har skrevet.

Her finder man både inspiration til, hvordan man laver god og nærende mad, som kan fryses, deles i mindre portioner og indtages efter behov – og som stadig smager af hjemmelavet kærlighed. Noget af det vigtigste for syge og svækkede mennesker, er jo at få næring til at stå imod med. Det sørger det hjemmelavede måltid for, men også omstændighederne omkring måltidet – og derfor er bogen ikke blot en opskriftsamling, men en brugsbog med masser af gode råd og tanker om, hvordan vi kan hjælpe, når vores ældre bliver syge.

Helse har fået lov at bringe et par smagsprøver her:

Opskrifter:

Græskarsuppe

Bagte, fyldte grøntsager

Bagte, fyldte grøntsager

Min energidrik – en slags cremet kompotkoldskål

Min energidrik – en slags cremet kompotkoldskål

 

Fakta om bogen

Titel: Mad til mor – Sådan laver du dejlig mad, der kan fryses, bringes, varmes og serveres for ældre, syge og sarte

Forfatter: Nanna Simonsen

Udgivelse: 4. juni 2019

Omfang: 173 sider

Vejl. pris: 249,95 kr.

Forlag: Gyldendal