Opskrift på lækker græsk tunsalat fra bogen God Fisk – Let at lave
2 dåser tun i olie
1 hakket løg
1 knsp. cayennepeber
Saften af 1 citron
3 spsk. olivenolie
3 spsk. græsk yoghurt
Salt og peber
1 lille romainesalat
Ca. 50 g kalamata-oliven
Dild evt. dildkviste
Hæld olien fra tunen. Rør tunkødet fint ud med løg, cayennepeber, citronsaft, olie og yoghurt. Smag til med citronsaft, salt og peber. Skyl og tør salaten, og snit den ret fint. Arranger salaten på et fad, og læg tuncremen i en bred stribe på midten. Pynt med oliven og eventuelt et par dildkviste.
Server med brød til.
Om tun på dåse
Der er stor forskel på kvaliteten af konserveret tun. En del billig dåsetun er det rene plukfisk og ikke værd at købe. Men man kan også få konserveret tun på glas – både i supermarkeder og i spanske og italienske butikker. Her består tunen af store, reelle kødstykker, der generelt er af bedre kvalitet end tun på dåse. |
Om bogen: God fisk – Let at lave er skrevet af Kirsten Høgh Fogt og Marianne Kastberg, som også står bag den gamle klassiker God mad – Let at lave. Bogen er udgivet på forlaget Lindhardt og Ringhof og koster kr. 249,95 i vejledende udsalg. |