Grønkålssuppe med gulerødder og kikærter

Af: Anne Hjernøe

Foto: Methmann Photography

Suppe er let hverdagsmad, og med en grønkålssuppe får du samtidigt masser af sunde næringsstoffer!

 

Det skal du bruge:

  • 3 dl kikærter
  • 2 porrer
  • 4 store gulerødder
  • 8 grønkålsblade
  • ekstra jomfruolivenolie
  • 1,3 l grøntsagsbouillon
  • masser af friskkværnet sort peber
  • evt. lidt flagesalt

Drys:

croutoner (4-5 skiver hvidt brød, olivenolie)

 

Sådan gør du:

Aftenen før: Læg kikærterne i blød i rigeligt vand natten over.

Næste dag: Hæld vandet fra kikærterne og kog dem i friskt, letsaltet vand i 30 minutter.

Rens porrerne og skræl eller skrub gulerødderne. Skær porrerne i ringe og gulerødderne i skiver. Rib grønkålen og snit den fint.

Kom olie i en gryde og steg porrer og gulerødder sammen med kikærterne, til de tager lidt farve. Lad grønkålen stege med i nogle minutter. Hæld grøntsagsbouillonen på og lad suppen koge i 5 minutter.

Smag til med en masse friskkværnet sort peber og evt. lidt salt, hvis din bouillon ikke er særligt salt. Server grønkålssuppe med frisklavede croutoner.

Croutoner:

Skær brødet i tern og rist dem i olivenolie på en pande, til du har små, sprøde croutoner. Servér den varme grønkålssuppe med croutoner og drys af revet ost.

 

Fra bogen ‘Hverdag – 200 opskrifter til morgen, middag og aften – og det ind imellem’, af Anne Hjernøe.