Til 1 person i 2 dage
Bund 50 g fromage frais
1 spsk. flydende fedtstof
30 g grahamsmel, hvidt hvedemel eller usigtet speltmel (ca. ½ dl)
Ca. 50 g hvedemel (knap 1 dl)
¼ tsk. salt
Fyld
½ løg (ca. 50 g)
200 g grønkål uden grove ribber
½ tsk. flydende fedtstof
75 g salattern med ca. 10 % fedt
50 g sorte oliven
1 tsk. tørret oregano eller 1 spsk. frisk
2 æg
1 dl madlavningsfløde med højst 8 % fedt
salt og hvid peber.
Ælt ingredienserne til dejen sammen.
Tilsæt lidt koldt vand, hvis dejen ikke hænger sammen.
Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°C.
Snit løget fint, og hak grønkålen.
Steg løg og grønkål let i fedtstoffet.
Rul dejen tyndt ud, og læg den i en smurt form.
Prik bunden med en gaffel, og forbag i 10 minutter på midterste ovnrille.
Fordel fyldet på bunden og smuldret salattern over.
Læg sorte oliven på, og drys oregano over.
Pisk æg, fløde, salt og peber sammen, og hæld blandingen over fyldet.
Bag tærten i ca. 40 minutter ved 175°C.
Servering: Server grønkålstærte med f.eks. revet gulerod og evt. fuldkornsbrød.
Fra bogen “Kålkogebogen” af Per Bendix Jeppesen og Ulla Kidmose.