Bogen er skrevet med afsæt i forskellige madkulturer, som spiser meget grønt, f.eks. den asiatiske. Og forfatterne, som blandt andre er professor Ole G. Mouritzen, giver et videnskabeligt baseret svar på, hvordan man laver velsmagende mad af grønt, hvad enten det er planter, alger eller svampe. Udgangspunktet er den totale smagsoplevelse, som bygger på alle vores fem sansers interaktion med maden. Der er i bogen især fokus på, hvordan man kan tilberede mad af grønt, så det får velsmag (især umami) og en interessant og spændende mundfølelse, så man får lyst til ikke bare at spise grønt, men også at spise mere grønt.
Alle opskrifter bygger på forfatternes egne erfaringer i køkkenet og videnskabelige indsigt i, hvad der giver maden smag og mundfølelse, og hvordan vi både fysiologisk og neurologisk opfatter en smagsoplevelse. Samtidig er bogens mål også at være med til at bekæmpe den store vækst i kostbetingede sygdomme, især hjerte-karsygdomme, overvægt og diabetes.
Her får du 3 udvalgte opskrifter:
Titel: Grønt med Umami og Velsmag
Forfattere: Ole G. Mouritzen mfl.
Vejledende pris: 349,95 kr.
342 sider
Forlag: Gyldendal.