Grøntsagsfritters med røget laks og råkost

Af: Anne Hjernøe

Foto: Methmann Photography

Opskrift på let frokost, der både mætter og giver god næring. Grøntsagsfritters er fra aftensmaden dagen før.

Til en person

Det du skal bruge:

Tilbehør

  • 2 tsk hvidløgsost eller flødeost, efter smag
  • 2 skiver røget laks
  • 1 håndfuld babyspinat

Råkost

  • 1 groftrevet gulerod
  • 1 groftrevet rødbede
  • 1 håndfuld krydderurter, efter smag
  • 2-3 tsk æbleeddike
  • 1 spsk sesamfrø
  • 8 hasselnøddekerner

Sådan gør du:

Smør 2 grøntsagsfritters med ost, top med laks og spinat og læg de resterende 2 fritters ovenpå, så du har to sammenklappede sandwiches.

Lav en god råkost af revet gulerod og revet rødbede vendt med finthakkede krydderurter, æbleeddike, sesamfrø, der er ristet på en tør pande, samt hakkede hasselnødder.

Spis grøntsagsfritters og råkost sammen.

 

Fra bogen ‘Stærk, let og mæt’ af Anne Hjernøe.