Opskriften på lækkert groft brød med løg og bacon fra Thomas Rhode Andersens nye opskriftsbog.
2 brød
Tip: Alle nødderne må gerne være med den brune hinde. Læg dem gerne i blød i lunkent vand natten over og lad dem tørre inden brug.
5 æg
1 dl æggehvide
200 gram hørfrø
100 gram pinjekerner
100 gram solsikkekerner
2-3 løg – pillet, hakket groft og karamelliseret i lidt af fedtet
30 gram bacon – skåret i fine stifter og stegt sprøde i lidt af fedtet
10 gram uraffineret havsalt
6-8 finthakkede enebær
3-4 kviste frisk timian – pluk bladene af stænglerne
75 gram grofthakkede macadamianødder
75 gram grofthakkede paranødder
75 gram grofthakkede mandler
75 gram grofthakkede cashewnødder
75 gram grofthakkede valnødder
75 gram grofthakkede pekannødder
100 gram hønse-/andefedt eller klaret smør – gem lidt til formene
Forvarm ovnen til 175 grader. Bland æg, æggehvide, frø og kerner sammen med løg, bacon, enebær og timianblade og rør det ‘sejt’ med salt. Rør de hakkede nødder i massen sammen med fedtstoffet og kom massen i to smurte forme, gerne silikoneforme. Bag brødene i ovnen i 35-45 minutter (de skal have en centertemperatur på ca. 72 grader) og vend dem straks ud på en bagerist til afkøling.
Palæo – Stenaldermad og træning Bogen er en efterfølger til gourmetkokken Thomas Rode Andersens store bestseller STENALDERKOST. Stenalderkost handler ikke om, at du skal jage mammutter og samle blåbær i skoven. Men om at droppe de moderne, forarbejdede fødevarer, der ødelægger din krop. I denne bog giver Thomas og hans kone Thilde Jo Maarbjerg dig 87 spritnye opskrifter på både småretter, hovedretter og tilbehør, der stimulerer dine smagssanser og får din krop op i omdrejninger. Opskrifterne giver dig rigtig mad på tallerknen. Mad, der består af kød, fisk, frugt og grøntsager. Du får også råd om, hvordan du skal træne, så du får styrket alle kroppens muskler og undgår overbelastning og skader. Bogen udkom 3. oktober på Politikens Forlag og koster 300 kroner i vejledende udsalg. |