Spændende stenderalderkost suppe fra Thomas Rode Andersen.
Forret eller frokostret til 4 personer
3-4 spsk kyllingefedt
3 zittauerløg – skåret i skiver
Det hvide af 1 porre – flæk på langs og skær på tværs
2 hvidløgsfed – flæk og skær i fine skiver
500 gram god bacon – fjern sværen, skær i 2-3 mm tykke skiver og derefter i stifter
100 gram sønderjysk surkål
8 dl god hønse-, grøntsags- eller svinefond
6 kålpølser – fjern skind og skær i 1/2 cm tykke skiver
4 håndfulde grønkål – rib, skyl omhyggeligt og hak groft
1/2 bundt bredbladet persille – fjern stilke og hak groft
Evt. et skvæt sherryvineddike eller citronsaft
Salt og friskkværnet peber
Smelt kyllingefedtet i en tykbundet gryde og sauter løg, porrer, hvidløg og baconstifter, så det lige akkurat tager farve. Tilsæt surkål og fond og lad suppen småkoge i 15-20 minutter under låg. Tilsat kålpølserne og lad dem få små 5 minutter i den småkogende suppe. Tilsæt grønkål og persille, kog suppen op og smag til med salt, peber og eventuelt sherryvineddike eller citronsaft.
Server suppen rygende varm – eventuelt med en tyk skive stenalderbrød.
Palæo – Stenaldermad og træning Bogen er en efterfølger til gourmetkokken Thomas Rode Andersens store bestseller STENALDERKOST. Stenalderkost handler ikke om, at du skal jage mammutter og samle blåbær i skoven. Men om at droppe de moderne, forarbejdede fødevarer, der ødelægger din krop. I denne bog giver Thomas og hans kone Thilde Jo Maarbjerg dig 87 spritnye opskrifter på både småretter, hovedretter og tilbehør, der stimulerer dine smagssanser og får din krop op i omdrejninger. Opskrifterne giver dig rigtig mad på tallerknen. Mad, der består af kød, fisk, frugt og grøntsager. Du får også råd om, hvordan du skal træne, så du får styrket alle kroppens muskler og undgår overbelastning og skader. Bogen udkom 3. oktober på Politikens Forlag og koster 300 kroner i vejledende udsalg. |