Grønlangkål med et pift

Det kan være farligt at lave ændringer i klassiske opskrifter, da man ikke kun roder med erindringen om, hvordan retten bør smage, men også de traditioner og minder, der er tilknyttet de øjeblikke, retten er blevet serveret. Jeg vil dog vove pelsen med denne opskrift, hvor en smule citronskal giver et frisk modspil til den mægtige grønlangkål. Brug gerne din bedstemors opskrift, men giv citronskallen et forsøg.

Til 4 personer


Det skal du bruge:

300 friske grønkålsblade (uden stilk) eller 600 g kogt, frossen grønkål

1 spsk. smør

1½ dl fløde

2 tsk. revet muskatnød

Skal af 1 citron


Sådan gør du:

Frisk grønkål: Skyl grønkålen, og hak den fint. Smelt smørret i en gryde, og steg den hakkede grønkål, indtil den falder sammen. Dette tager omkring 15 minutter, alt efter hvor grov kålen er. Tilsæt derefter fløde, revet muskatnød og citronskal, og lad fløden koge ind. Smag til med salt og peber, og servér den cremede grønlangkål lun.

Frossen grønkål: Optø den frosne grønkål. Smelt smørret i en gryde, tilsæt grønkålen, og lad det stege et par minutter. Tilsæt derefter fløde, revet muskatnød og citronskal, og lad fløden koge ind. Smag til med salt og peber, og servér den cremede grønlangkål lun.

 

Om bogen

Opskrifterne her stammer fra den fine, nye bog ”Skønne salater & vidunderligt tilbehør – og sunde desserter”, som er Emma Matinys første kogebog. De farvestrålende billeder får mundvandet til at løbe, og det er nemt at forestille sig meget mere grønt på tallerknerne, når man kigger i den. Bogen er udgivet på Fadl’s Forlag og koster 349 kroner i vejledende udsalg.