Tilberedning: 10 minutter
Komfurtid: 10 minutter
Tip: Skønne grønne pandekager, der mætter godt. De kan også bruges som frokostret dagen efter.
1 håndfuld spinat
1 lille moden banan
2 æg
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
¼ citron
1 tsk rapsolie
DIP
100 g hytteost
1 tsk kanel
1 spsk fintrevet citronskal
1 tsk vaniljepulver
6 hindbær
DRYS
1 spsk fintrevet citronskal
1 tsk kanel
Fyld en skål med koldt vand, skyl spinaten grundigt og tag den op. Skift vandet og kom spinaten i igen. Gentag til der ikke er mere jord i bunden af skålen. Dup spinaten tør med et rent viskestykke. Hak spinaten fint, skræl bananen og mos den med en gaffel. Bland de to ting sammen. Rør æg sammen med en gaffel, krydr med kanel og kardemomme og bland det sammen med spinatblandingen. Riv den 1/4 citron fint og kom skallen i spinatblandingen. Varm en pande (20 cm i diameter) med lidt olie, kom ½ dl dej på, steg i 2 minutter, vend og steg på modsatte side til pandekagen er lækker sprød og gylden. Rør hytteost med kanel, citronskal og vaniljekorn. Drys med lidt citronskal og kanel. Server pandekagerne med friske hindbær og den lækre dip.
Boost din sundhed
I disse dage kommer en ny og spændende sundhedsbog på gaden, hvor disse opskrifter er fra kommer. I stedet for at lægge op til, at du ALDRIG mere skal nyde en læskende is eller en stor bøf fra grillen, så opfordrer bogen til, at du giver din krop nogle sunde pauser fra det liv, som belaster sundheden. Med fire årlige sundhedsboosts på fire uger kan du få en sundere og stærkere krop – uden at leve ekstremt. Bogen, der er skrevet af Camilla Zarah Lawes og Christina Dam Rekstad, udkommer på Politikens Forlag og koster 250 kroner i vejledende udsalg.