Grønne pandekager

Af: Jane Faeber

Når du erstatter sandwichbrød med grønne pandekager får du både færre kulhydrater og et skud grøntsager. Lav en stak i weekenden, og du har hurtigt madpakkebrød til ugen!

Det skal du bruge:

8 stk.

 

1 lille broccoli

1 håndfuld spinatblade

100 g halloumi eller grillost (eller anden fast ost)

1 dl nødder (valnøddekerner, hasselnødder eller mandler)

1 fed hvidløg

1 lille håndfuld ramsløg (kan udelades)

1 lille håndfuld bredbladet persille

2 æg

1 spsk loppefrøskaller

Urtesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Skær broccolien i mindre buketter. Brug også stokken. Kom hele balladen i foodprocessoren og blend. Skrab ned af kanterne nogle gange, indtil det hele er findelt, og du har en fin grøn dej. Opvarm ovnen til 170 grader varmluft. Form dejen til små flade boller med hænderne og pres dem ud på en bageplade til små, fine pandekager. Bag dem i den varme ovn cirka 20 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle, inden du løfter dem fra bagepapiret.

Fra bogen ‘Mæt og slank med LCHF’ af Jane Faeber.