1 hel squash (ca. 280 g)
1 stor gulerod (ca. 100 g)
50 gram hakket spinat (3 kugler fra frost)
50 g grønne ærter
2 dl fuldkornsspeltmel (eller fuldkornshvedemel)
1 dl rugmel
½ tsk. bagepulver
1 tsk. fint salt
1 knivspids peber
2 dl skyr (eller andet magert syrnet mælkeprodukt)
2 æg
1 spsk. rapsolie
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Squash og gulerod renses og rives. Spinat og ærter tøs op, for eksempel i mikroovnen. Alle de tørre ingredienser blandes (mel, bagepulver, salt og peber) i en røreskål. Skyr, æg og olie piskes let sammen og tilsættes til melblandingen. Tilsæt grønsagerne til dejen og vend det hele godt sammen. Hæld dejen i cirka otte muffinforme. Fyld dem ikke helt op, da de hæver under bagningen. Bages i cirka 25 minutter eller til de er gyldne og faste i konsistensen.
Tip: Spis flere grøntsager
FaktaOpskrifterne kommer fra bogen ’10 Kostråd – 10 familier’ skrevet af Stine Junge Albrechtsen, som også har været medforfatter på den populære FODMAP diæt, der kom sidste år. I bogen gennemgår forfatteren kostrådene, og de ti familier giver deres bedste tip fra hverdagen. Bogen er udkommet på Muusmann Forlag og koster 250 kroner i vejlendende udsalg. |