Gul immunfiskesuppe

Af: Pia Norup & Tine Jørgensen

Foto: John Bendtsen, w+b photography

Denne velsmagende fiskesuppe er perfekt til årstiden, og hjælper derudover med at holde immunforsvaret i top. Den er fyldt med gode krydderier som gurkemeje og chili.

4 portioner

Det skal du bruge

Chilipasta, hjemmelavet

8 cm ingefærrod

6 cm gurkemejerod

½ frisk, grøn chili

1 tsk gurkemejepulver

1 tsk stødt koriander

1 tsk salt

½ tsk peber

2-3 spsk olivenolie

Eller:

Chilipasta, færdigkøbt

2 spsk rød chilipasta uden tilsat sukker

Suppe

150 g tigerrejer

400 g hvid fisk

2 spsk olivenolie

2 gulerødder

½ fennikel

1 løg

1 lime

½ tsk gurkemejepulver

15 g frisk eller tørret ingefær

500 ml fiske-, grøntsags- eller kyllingebouillon (Helst hjemmelavet bone broth. (Du finder en opskrift i bogen.)

100 gram flødeost

Salt

Peber

Sådan gør du

Chilipasta

Begynd med chilipastaen, hvis du laver den selv. Ellers spring ned til fiskesuppen. Riv ingefær og gurkemeje fint. Hak chilien

meget fint og bland alle ingredienserne sammen.

Fiskesuppe

Optø tigerrejerne, hvis de er frosne. Skær fisken i mindre stykker og steg den på skindsiden i olivenolie et par minutter på

hver side.

Skræl gulerødderne og skær dem i skiver, skær fennikel og løg i tern og pres limefrugten.

Svits karrypastaen i en gryde sammen med grøntsager, gurkemeje og ingefær i et par minutter. Tilsæt herefter bouillon sammen med fiskesovs og limesaft. Lad det simre i 5-10 minutter.

Skær fisken små bidder. Kom fisk og tigerrejer i suppen.

Smag suppen til med flødeost, salt og peber og spis den rygende varm.

 

Fra bogen “Styrk dit immunforsvar” af Pia Norup & Tine Jørgensen.