4 portioner
Chilipasta, hjemmelavet
8 cm ingefærrod
6 cm gurkemejerod
½ frisk, grøn chili
1 tsk gurkemejepulver
1 tsk stødt koriander
1 tsk salt
½ tsk peber
2-3 spsk olivenolie
Eller:
Chilipasta, færdigkøbt
2 spsk rød chilipasta uden tilsat sukker
Suppe
150 g tigerrejer
400 g hvid fisk
2 spsk olivenolie
2 gulerødder
½ fennikel
1 løg
1 lime
½ tsk gurkemejepulver
15 g frisk eller tørret ingefær
500 ml fiske-, grøntsags- eller kyllingebouillon (Helst hjemmelavet bone broth. (Du finder en opskrift i bogen.)
100 gram flødeost
Salt
Peber
Chilipasta
Begynd med chilipastaen, hvis du laver den selv. Ellers spring ned til fiskesuppen. Riv ingefær og gurkemeje fint. Hak chilien
meget fint og bland alle ingredienserne sammen.
Fiskesuppe
Optø tigerrejerne, hvis de er frosne. Skær fisken i mindre stykker og steg den på skindsiden i olivenolie et par minutter på
hver side.
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver, skær fennikel og løg i tern og pres limefrugten.
Svits karrypastaen i en gryde sammen med grøntsager, gurkemeje og ingefær i et par minutter. Tilsæt herefter bouillon sammen med fiskesovs og limesaft. Lad det simre i 5-10 minutter.
Skær fisken små bidder. Kom fisk og tigerrejer i suppen.
Smag suppen til med flødeost, salt og peber og spis den rygende varm.
Fra bogen “Styrk dit immunforsvar” af Pia Norup & Tine Jørgensen.