Gulerodsboller med rismel og mandler

Lækre og luftige gulerodsboller kræver normalt hvedemel – men ikke disse fra bogen ‘Nul hvede’.

Tid: 60 minutter
Antal: 12-15 boller

Det skal du bruge:

5,5 dl tempereret vand (37 C)
12 g loppefrøskaller
1 tsk. fint himalayasalt
125 g mandler
100 g quinoaflager, alternativt glutenfri havregryn
100 g kastanjemel
50 g braunhirsemel
150 g rismel
150 g gulerødder, skrællet vægt

Sådan gør du:

Rør loppefrøskallerne ud i vandet, og lad blandingen stå 20-30 minutter. Det skal ikke piskes, bare blandes, det tager 2 sekunder. Når tiden er gået, pisk da blandingen ved høj styrke i 3 minutter. Riv gulerødderne fint. Blend mandlerne til mel, og bland dem samt alle de andre ingredienser i. Bland det ved – ikke med høj hastighed et minuts tid. Form bollerne med våde hænder og bag dem ved 190°C varmluft i 30-35 minutter.

Nul hvede – glutenfri livretter
Det kan være noget af en mundfuld at få konstateret cøliaki og dermed skulle sige farvel til rigtig meget af det mad, som man plejer at spise. Men heldigvis er der hjælp at hente i inspirerende kogebøger. Nul hvede – glutenfri livretter af Sandra Pugliese er et eksempel på, at det kan gøres så lækkert og inspirerende, at alle får lyst til at spise med. Bogen er udkommet på Fadl’s Forlag og koster 300 kroner i vejledende udsalg.