Det er hårdt at være hænder

Af: Lise Grosmann/BeautyBlog.dk

Foto: Coloubox

Hænder har stor betydning for det æstetiske helhedsindtryk af os. De er vigtige for kommunikation, udtrykker vores følelser, og det er som bekendt på dem, alderen først ses. Hænder kan blive så gruelig grimme, når de forsømmes.

Men der er andre og måske vigtigere grunde til at passe godt på dem. De er en genial konstruktion og et redskab, der er svært at undvære. Der er endda dem, der mener, at hænder kan helbrede. Gøre godt kan de i hvert fald, også når de selv trænger.

Hands on

Vi har hænderne på og i meget i løbet af et døgn, og det kan indebære kontakt med sådan noget som havejord eller måske har man et job, hvor snavs er af den stædige slags. Kaffegrums er et gammel husråd mod snavs, der sidder fast, men hvis man er hoppet med på tidens cool kultrend i ansigtsmasker, så giv også hænderne en omgang. Kul er rigtig effektivt til at rense. Måske er det denne bodywash med trækul, der skal hylden. Den indeholder ud over kul også aloe vera, glycerin og flere planteolier, så huden ikke helt strippes tør.

Dr. Organic Body Wash Charcoal Purifying, 80 kr. for 250 ml. i helsekostbutikker.

Det der SLS

Ikke mindst for alle, der er nødt til at vaske hænder meget i forbindelse med job, kan SLS være et udtørrende problem. Om der står Sodium Laureth Sulfate eller Sodium Lauryl Sulfate gør ikke den store forskel selv om førstnævnte er mildere. Heldigvis findes der SLS-fri alternativer, som ofte også er parfumefri lige som denne. Der er i øvrigt også en fin håndcreme i serien.

Purely Professional Hand Cleanser 2, 80 kr. for 300 ml. på apoteket og på purelyprofessional.dk.

Heller ikke hænderne kan få nok hyaluron

Fuldstændig som huden i ansigtet har også huden på kroppen god brug for fugt og ikke bare fedtstof. Masser af hyaluron, som dette produkt leverer sammen med algeekstrakt, vil også give fylde til huden og få den til at virke glattere og forynget. Perfekt ved siden af den flydende sæbe på håndvasken, så man altid husker at bruge den.

The Hand Chemistry Hyaluronic Concentrate, 329 kr. for 240 ml. i Magasin og magasin.dk.

 

Pas på!

Neglebånd er ikke bare noget hud med irriterende tendens til at kravle ind på neglen, de sidder der for at beskytte de levende negledannende celler. Hvis man ødelægger denne vigtige barriere ved at skubbe hårdt og klippe og bruge neglebåndsopløsere med stærke basiske ingredienser, så kan man få en slem infektion. Skub neglebåndet ned med håndklædet, når du tørrer hænder efter vask og hold det medgørligt med creme og/eller olie.

På med vanten

Det er et gammelt skønhedsråd at smøre tørre hænder godt ind i creme og så tage handsker på. Brug bomuldshandsker, hvis det skal være natten-over-pleje, og bruger du plastik, så højst en halv time, for ellers nedbrydes hudens barriere. Cosborg ’s håndcreme er specielt til tørre og ru hænder, og den indeholder nogle virkelig effektive ingredienser som urea/carbamid, kæmpenatlysolie, vitamin B3/niacinamid, sheasmør, vitamin E og makadamia-nøddesmør.

Cosborg HandCare, 129 kr. for 50 ml. hos bl.a. Matas.

Altid et must

Hvis man er meget udendørs hele året, så er det tilrådeligt at bruge solcreme på hænderne altid, for UVA-strålerne, der giver pigmentpletterne, de er der med stort set samme styrke hele året. Egentlige håndcremer med UV-filter er der ikke så mange af, denne fra Vichy er en af dem. Den virker samtidig lysnende på pigmentpletter og indeholder hyaluron, antioxidanter samt hele 10 olier og ceramid til at styrke barrieren.

Vichy Ideal Body Hand & Nail Cream SPF 15,  70 kr. for 40 ml.

 

#Hold fingrene fit

I dag, hvor alle fra tidligt i livet har fingrene krummet på en eller anden form for tastatur, er det des vigtigere med det gamle råd om at lave finger/håndøvelser for ikke at miste motorikken. Stræk/spred fingrene, krum dem, før tommelfinger over til lillefinger, sæt håndfladerne mod hinanden og vip håndflader og arme ud.

Har du riller i neglene?

Så er det i langt de fleste tilfælde, hvis der er tale om længderiller, og de er jævnt fordelt, tale om et af mange tegn på, at væv skrumper og folder med alderen. Er der derimod måske kun én rille, så bør man gå til en hudlæge og få undersøgt årsagen. I værste fald kan det skyldes en tumor nede under neglevolden ved roden. Buffing/slibning af rillerne er ikke en god idé, for neglen er tynd nok. Og selv om neglen i sig selv er død, så er der levende væv både under og omkring den. Det er en meget bedre idé at fylde rillerne ud med mikrosfærer som dem, der er i denne ridge filler. Den tørrer på et lille minut og giver rillede og slidte negle en glat overflade, så eventuel efterfølgende lak kommer til at ligge flot blank.

CND RidgeFx Nail Surface Enhancer, ca. 125 kr. for 3,7 ml. på skønheds- og neglesaloner og på nettet eller ring på tlf. 33 32 33 22.