Havtorn-æble-marmelade

Af: Helse-redaktionen

Foto: Stine Christiansen

Nogle gange løber man ind i ting, der klæder hinanden så godt, at man skulle tro, at der var en højere mening med det . Det gælder i den grad for havtorn og æble.

2 glas

Det skal du bruge:

  • 250 g æbler skåret i tern
  • 100 g rørsukker
  • 200 g havtorn, eventuelt frossen
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk . kartoffelmel
  • 1/2 dl koldt vand
  • Atamon

Sådan gør du:

Kog æbler og sukker, til æblerne er al dente, tilsæt havtorn og kog det sammen i 3-4 minutter.

Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland dem med en skefuld rørsukker, så de bliver godt fordelt.

Skru marmeladen ned til medium varme, tilsæt vaniljesukkeret, og rør i gryden. Rør kartoffelmel ud i vandet, og tilsæt langsomt væsken til marmeladen, mens du rører rundt.

Vask og skold to syltetøjsglas, og skyl dem med Atamon.

Hæld havtorn-marmeladen i glassene, og luk dem med det samme. Opbevar marmeladen på køl.

(Også til veganere, vegetarer samt dem, der ikke ønsker laktose og gluten).

Fra bogen ‘Brunch til fester og hygge’ af Agnete og Poul Wulff.

Opskrifter

15. august 2019

Grøntsagsfritters med røget laks og råkost

Opskrift på let frokost, der både mætter og giver god næring....

vis mere

Lyt til podcast

8. august 2019

Rustik tomatsuppe med bønner samt grøntsagsfritters

En tomatsuppe med ekstra bid og smag – så den både nærer og mætter....

vis mere

Lyt til podcast

18. juli 2019

Krabbeomelet med strandmælde og fermenteret tomat

Du skal selv ud og finde indholdet, før du kan sætte tænderne i den...

vis mere

Lyt til podcast

11. juli 2019

Urtebuket med reduktion af krabbebisque i salatblade

Krabbebisque er både smagfuld og lækkert – og så kan du sagtens lave...

vis mere

Lyt til podcast

4. juli 2019

Østers med roseneddike, salturt og strandasters

Det kan sagtens ligne gourmetmad, når man samler mad i naturen. Især hvis...

vis mere

Lyt til podcast