Nogle gange løber man ind i ting, der klæder hinanden så godt, at man skulle tro, at der var en højere mening med det . Det gælder i den grad for havtorn og æble.
2 glas
Kog æbler og sukker, til æblerne er al dente, tilsæt havtorn og kog det sammen i 3-4 minutter.
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland dem med en skefuld rørsukker, så de bliver godt fordelt.
Skru marmeladen ned til medium varme, tilsæt vaniljesukkeret, og rør i gryden. Rør kartoffelmel ud i vandet, og tilsæt langsomt væsken til marmeladen, mens du rører rundt.
Vask og skold to syltetøjsglas, og skyl dem med Atamon.
Hæld havtorn-marmeladen i glassene, og luk dem med det samme. Opbevar marmeladen på køl.
(Også til veganere, vegetarer samt dem, der ikke ønsker laktose og gluten).
Fra bogen ‘Brunch til fester og hygge’ af Agnete og Poul Wulff.