Heldige kartofler

Af: Hans Beck Thomsen mf.

Foto: Lars Gundersen

Med den nye bog ‘Kartofler’ hylder fire af de mest anerkendte, danske bannerførere for den gode gastronomi, den til tider ret oversete, tidligere danske nationalspise -nemlig kartoflen.

– Kartoflen er den fineste grøntsag, vi har. Den skal hyldes, siger Søren Gericke.

Mere præcist kan det ikke siges. Han har sammen med Hans Beck Thomsen, Erwin Lauterbach og Jan Hurtigkarl skrevet den nye bog med det formål at fremhæve kartoflens fremragende kvaliteter.

At den fortjener hyldest, vidner både dens velsmag, mange anvendelsesmuligheder og ikke mindst historie om. Her får du tre udvalgte opskrifter på, hvordan du kan gøre kartoflen til et festmåltid – også i hverdagen.

 

Opskrifter:

Blomstrende virvar

Kartoffelsalati ansjos-sennepscreme med rødløg i riseddike 

Rødspætte-terrine med rå kartoffelsalat og persilleolie

Kost

30. juli 2019

Migrænen kan ligge på din tallerken

Vidste du, at røget fisk og nødder kan give migræne? Og, at der er en...

vis mere

Lyt til podcast

25. juli 2019

Urter og skaldyr samlet i naturen: Vild mad i køkkenet

Urtesamler og tv-vært Thomas Laursen, der lever af at fortælle om...

vis mere

Lyt til podcast

12. juli 2019

Tarmsundhed: Få din flora til at blomstre!

En sund tarmflora kommer ikke helt af sig selv – og dog! For allerede fra...

vis mere

Lyt til podcast

10. juli 2019

I tarmen opfanges et vigtigt vitamin …

Danske forskere har nu for første gang set B12-vitaminet blive optaget. I...

vis mere

Lyt til podcast

3. juli 2019

Er din mave sur på dig?

Grill-sæsonen er også sæsonen med risiko for sur mave og halsbrand. Du...

vis mere

Lyt til podcast