150 g revne grønsager eller pulp fra din grønsagsaft
50 g hasselnødder
50 g mandler
50 g valnødder
2 spsk. risklid eller Husk
50 g hele hørfrø
2 spsk tørrede økologiske brændenælder
4 udblødte abrikoser
4 udblødte svesker
1 æg
Vand
Ekstra jomfruolivenolie
Blend nødder og mandler til mel. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen hørfrø og vand/olie og blend. Hæld massen i en røreskål og bland de hele hørfrø i massen sammen med olie og eventuelt lidt vand. Massen bredes ud på et stykke bagepapir. Læg et stykke bagepapir over massen og rul dejen flad med en kagerulle. Bag ved 200 grader i cirka 30 min. Skær pladen i passende knækbrøds- eller kiksestykker. Du kan også anvende dine forme fra julebagningen og udstikke små hjerteformede kiks. Køl dem af og opbevar i lufttæt kagedåse.
Server knækbrødene med humus eller nøddesmør som et lækkert mellemmåltid. Hvis knækbrødene bliver lidt bløde, kan de varmes 5 minutter i en 200 grader varm ovn lige før servering, så opnår de igen sprødhed.