Hjemmesaltet laks med grønkålssalat

Af: Jane Faeber

Hjemmesaltet laks smager så herligt. Derfor kan du lige så godt lave en stor portion, når du er i gang!

Det skal du bruge:

 

Laks

1 lakseside (ca. 700 g)

1 spsk kokossukker

2 spsk citron-timiansalt


Grønkålssalat

300 g grønkål

Dressing med peberrod

4 spsk olivenolie

Skal og saft af 1 øko-citron

1 spsk dijonsennep

½ spsk revet peberrod
Drys

1 lille håndfuld ristede pinjekerner

Lidt høvlet parmesan

Sådan gør du:

Bred et stykke husholdningsfilm ud på bordet og læg laksen herpå. Prik nogle huller i laksen med en gaffel. Stød kokossukker til fint pulver i en morter og bland det sammen med saltet i en skål. Fordel blandingen udover laksen og pak den tæt i husholdningsfilmen. Sæt laksen i køleskabet natten over. Tag laksen ud af køleskabet og skrab eventuelt det salt af, som ikke er blevet opløst. Laksen kan holde sig i 3-4 dage i køleskabet.

Fjern de grove stængler fra grønkålen og snit den. Rør ingredienserne til dressingen sammen i en skål. Vend dressingen godt med grønkålen og anret kålen på et serveringsfad. Skær laksen i tynde skiver på langs og skær derefter skiverne i mindre stykker. Læg laksestykkerne oven på kålen og drys med pinjekerner og høvlet parmesan.

 

 

Fra bogen ‘Mæt og slank med LCHF’ af Jane Faeber.