Laks
1 lakseside (ca. 700 g)
1 spsk kokossukker
2 spsk citron-timiansalt
Grønkålssalat
300 g grønkål
Dressing med peberrod
4 spsk olivenolie
Skal og saft af 1 øko-citron
1 spsk dijonsennep
½ spsk revet peberrod
Drys
1 lille håndfuld ristede pinjekerner
Lidt høvlet parmesan
Bred et stykke husholdningsfilm ud på bordet og læg laksen herpå. Prik nogle huller i laksen med en gaffel. Stød kokossukker til fint pulver i en morter og bland det sammen med saltet i en skål. Fordel blandingen udover laksen og pak den tæt i husholdningsfilmen. Sæt laksen i køleskabet natten over. Tag laksen ud af køleskabet og skrab eventuelt det salt af, som ikke er blevet opløst. Laksen kan holde sig i 3-4 dage i køleskabet.
Fjern de grove stængler fra grønkålen og snit den. Rør ingredienserne til dressingen sammen i en skål. Vend dressingen godt med grønkålen og anret kålen på et serveringsfad. Skær laksen i tynde skiver på langs og skær derefter skiverne i mindre stykker. Læg laksestykkerne oven på kålen og drys med pinjekerner og høvlet parmesan.
Fra bogen ‘Mæt og slank med LCHF’ af Jane Faeber.