Hjernego’ salat med valnødder

Anette Harbech-Olesen

2 prs.

200 g frisk salat, rucolla, spinat eller finthakket grønkål

2 store søde kartofler

50 g grønne bønner (friske eller optøede) kan udelades

Kerner fra ½ granatæble

25 g valnødder

Dressing af:

30 g gedefeta

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

2 spsk. Acido eller vand

Saft fra ½ citron

Masser af frisk krydderurter

1 fed hvidløg

Uraffineret salt og friskkværnet peber

Skræl de søde kartofler og dem i mindre stykker. Bag dem i ovnen i cirka 20 min. Nip og damp de grønne bønner og lad dem køle af. Skyl salaten og skær den i mindre stykker, og udsten granatæblet ved at banke på skallen, skære det midt over, og presse stenene ud, eventuelt i et viskestykke eller i en plasticpose. Bland salat, bønner, bagte søde kartofler, granatæblekerner og top med valnødder. Blend eller mos dressingen af gedefeta og de øvrige ingredienser og placer den i ovenpå salaten. Pynt med granatæbler og friskhakkede krydderurter. Salaten kan serveres som en mættende ret i sig selv, men er også velegnet som tilbehør til fjerkræ, fisk eller vildt.