2 prs.
200 g frisk salat, rucolla, spinat eller finthakket grønkål
2 store søde kartofler
50 g grønne bønner (friske eller optøede) kan udelades
Kerner fra ½ granatæble
25 g valnødder
Dressing af:
30 g gedefeta
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
2 spsk. Acido eller vand
Saft fra ½ citron
Masser af frisk krydderurter
1 fed hvidløg
Uraffineret salt og friskkværnet peber
Skræl de søde kartofler og dem i mindre stykker. Bag dem i ovnen i cirka 20 min. Nip og damp de grønne bønner og lad dem køle af. Skyl salaten og skær den i mindre stykker, og udsten granatæblet ved at banke på skallen, skære det midt over, og presse stenene ud, eventuelt i et viskestykke eller i en plasticpose. Bland salat, bønner, bagte søde kartofler, granatæblekerner og top med valnødder. Blend eller mos dressingen af gedefeta og de øvrige ingredienser og placer den i ovenpå salaten. Pynt med granatæbler og friskhakkede krydderurter. Salaten kan serveres som en mættende ret i sig selv, men er også velegnet som tilbehør til fjerkræ, fisk eller vildt.