Hold styr på medicinen for dine nærmeste – sådan kan apoteket hjælpe

Af: Danmarks Apotekerforening

Foto: Shutterstock, Apotekerforeningen

For nogle medicinbrugere kan det være vanskeligt at holde styr på medicinen. Derfor kan du som pårørende være nødt til at træde til. Apoteket kan gøre livet lettere for dig, der skal have overblik over andres medicin.

Hvor mange? Hvor ofte? Hvordan? At huske at tage sin medicin – og tage den korrekt – kan volde nogle mennesker problemer. Derudover kan det være svært at holde overblik over, hvornår recepten skal fornys næste gang, og hvor medicinen kan hentes – særligt, hvis man tager mange slags.

Nogle får derfor venner eller familie til at hjælpe sig med at holde styr på medicinen. Men det er ikke nødvendigvis nogen let opgave at påtage sig som pårørende.

Heldigvis findes der mange måder at få hjælp på, og den er ikke længere væk end din smartphone eller dit nærmeste apotek.

Hjælp dine nærmeste med appen´apoteket’

I appen ’apoteket’ kan du få hjælp til din medicin. Tæt på 200.000 danskere har allerede downloadet appen, hvor man blandt andet kan få overblik over sine recepter og forny dem med et enkelt klik, tjekke om det lokale apotek har medicinen på lager, og bestille den hjem, hvis det ikke er tilfældet.

Som noget nyt i appen er det nu også muligt at bruge den på vegne af andre – ved hjælp af en ny fuldmagtsløsning. På den måde kan du få et overblik over din pårørendes medicin og eksempelvis bestille medicin hjem til det lokale apotek.

Du kan også altid komme ind på det fysiske apotek, hvor det faguddannede personale kan give dig personlig rådgivning i forhold til medicinen, og hvordan du som pårørende kan hjælpe bedst muligt.

Sådan bruger du appen ’apoteket’ som pårørende

  • Hent appen ’apoteket’ i AppStore eller Google Play og opret dig ved at logge ind med NemID/MitID samt vælge dit foretrukne apotek.
  • Find funktionen Fuldmagter under Indstillinger. Her kan du tilføje personer, du har Digital Fuldmagt over.
  • Hvis du ikke allerede har Digital Fuldmagt som pårørende, skal du anmode om dette på borger.dk, hvilket vedkommende skal acceptere. Der er et direkte link til borger.dk i apoteks-appen.

 

Når du har tilføjet en person i appen, kan du blandt andet få adgang til vedkommendes medicinkort, få et overblik over recepter og genbestille medicin fra et valgfrit apotek.