med mørk kål, bladselleri og hvide bønner
Til 2 personer
50 g udblødte og kogte hvide bønner
1 kylling
Suppevisk, helt eller delvist af : et gult løg, en porre, en gulerod, en blok selleri, en persillerod og en buket timian
Havsalt
200 g mørk kål : sortkål/palmekål, savojkål eller grønkål
2 stængler bladselleri
2 skiver groft brød a 70 gram
Kog kyllingen med suppevisken, dækket af vand med 2 spsk. salt i 1 time. Pil kyllingen og si suppen i en sigte med et klæde.
Tag en liter suppe og varm den op.
Skyl kålen og skær den i tern og kom den i suppen, som simrer i 5 minutter.
Skær bladselleri i skiver, kom dem i suppen sammen med 200 g kyllingekød og hvide bønner. Smag suppen til og anret den med brød til.
Hvide bønner er gode at udbløde og koge og have liggende på lager i fryseren, når der som her skal små portioner til. Bønnerne udblødes i min. 8 timer, skylles og koges i 35 minutter i letsaltet vand. Vægten fordobles – således svarer 50 g udblødte og kogte til 25 g tørrede. Dåseversionen er også en mulighed, men det hører til sjældenhederne at finde rigtig gode versioner.
∙ Energi : 494 kcal
∙ Protein : 42,5 g
∙ Fedt : 12,6 g
∙ Kulhydrat : 56,4 g
∙ Kostfibre : 8,1 g