Hønsekødssuppe

Af: Martin Kreutzer & Anne Larsen / Foto: Stine Heilmann

med mørk kål, bladselleri og hvide bønner

Ingredienser:

Til 2 personer

50 g udblødte og kogte hvide bønner

1 kylling

Suppevisk, helt eller delvist af : et gult løg, en porre, en gulerod, en blok selleri, en persillerod og en buket timian

Havsalt

200 g mørk kål : sortkål/palmekål, savojkål eller grønkål

2 stængler bladselleri

 

Tilbehør:

2 skiver groft brød a 70 gram

 

Tilberedning:

Kog kyllingen med suppevisken, dækket af vand med 2 spsk. salt i 1 time. Pil kyllingen og si suppen i en sigte med et klæde.

Tag en liter suppe og varm den op.

Skyl kålen og skær den i tern og kom den i suppen, som simrer i 5 minutter.

Skær bladselleri i skiver, kom dem i suppen sammen med 200 g kyllingekød og hvide bønner. Smag suppen til og anret den med brød til.

 

Tip:

Hvide bønner er gode at udbløde og koge og have liggende på lager i fryseren, når der som her skal små portioner til. Bønnerne udblødes i min. 8 timer, skylles og koges i 35 minutter i letsaltet vand. Vægten fordobles – således svarer 50 g udblødte og kogte til 25 g tørrede. Dåseversionen er også en mulighed, men det hører til sjældenhederne at finde rigtig gode versioner.

 

Næringsindhold pr. person:

∙ Energi : 494 kcal

∙ Protein : 42,5 g

∙ Fedt : 12,6 g

∙ Kulhydrat : 56,4 g

∙ Kostfibre : 8,1 g