Nogle gange kalder smagsløgene bare på en hotdog, så her får du opskriften på Michelles favorit!
4 STK.
4 pølser med minimum 14 g protein pr. 100 g
Syltede rødløg 12 portioner
3 rødløg
3 dl æblecidereddike 2 spsk. akaciehonning
Coleslaw
150 g spidskål
1 rødbede
1 håndfuld bredbladet persille 1/2 rødløg
1/2 æble
120 g skyr
1 spsk. (med top) mayonnaise 1 tsk. dijonsennep
1 spsk. hvidvinseddike
1⁄4 tsk. salt
1 drys peber
Hotdogvafler
4 æg
150 g hytteost
1 1⁄2 spsk. fiberHUSK 2 spsk. havregryn
1⁄2 tsk. salt
3 tsk. olivenolie
Skær rødløgene til de syltede rødløg i tynde skiver.
Rør eddike og honning sammen og kom det
i en bøtte sammen med løgene. Stil det i køle- skabet i minimum 12 timer.
På dagen
Kør alle ingredienserne til vaflerne bortset fra olien sammen i en foodprocessor. Varm vaffeljernet op, kom en smule olivenolie på vaffeljernet, og steg de 4 vafler.
Snit spidskål og rødbede fint. Hak persillen, og skær løg og æble i tynde skiver.
Rør skyr, mayonnaise, sennep, eddike, salt og peber sammen, og bland derefter grøntsagerne i dressingen.
Kom pølserne på en pande eller på grillen, og giv dem 3-5 minutter.
Kom coleslaw på vaflerne, placér pølsen ovenpå, og top med syltede rødløg. Servér en hotdog pr. person med salat til.
Tip
Disse vafler er også lækre til morgenmad eller frokost. De smager som brød, da de er salte og bløde. Og så kan de fryses. Hvis du ikke ejer et vaffeljern, kan du stege dem som pandekager.
Fra bogen “Mission sund mad” af Michelle Kristensen.