Hotdog

Af: Michelle Kristensen

Foto: Fotos fra bogen

Nogle gange kalder smagsløgene bare på en hotdog, så her får du opskriften på Michelles favorit!

4 STK.

Det skal du bruge

4 pølser med minimum 14 g protein pr. 100 g

Syltede rødløg 12 portioner

3 rødløg
3 dl æblecidereddike 2 spsk. akaciehonning

Coleslaw

150 g spidskål
1 rødbede
1 håndfuld bredbladet persille 1/2 rødløg
1/2 æble
120 g skyr
1 spsk. (med top) mayonnaise 1 tsk. dijonsennep
1 spsk. hvidvinseddike
1⁄4 tsk. salt
1 drys peber

Hotdogvafler

4 æg
150 g hytteost
1 1⁄2 spsk. fiberHUSK 2 spsk. havregryn
1⁄2 tsk. salt
3 tsk. olivenolie

Sådan gør du

Skær rødløgene til de syltede rødløg i tynde skiver.

Rør eddike og honning sammen og kom det
i en bøtte sammen med løgene. Stil det i køle- skabet i minimum 12 timer.

På dagen

Kør alle ingredienserne til vaflerne bortset fra olien sammen i en foodprocessor. Varm vaffeljernet op, kom en smule olivenolie på vaffeljernet, og steg de 4 vafler.

Snit spidskål og rødbede fint. Hak persillen, og skær løg og æble i tynde skiver.

Rør skyr, mayonnaise, sennep, eddike, salt og peber sammen, og bland derefter grøntsagerne i dressingen.

Kom pølserne på en pande eller på grillen, og giv dem 3-5 minutter.

Kom coleslaw på vaflerne, placér pølsen ovenpå, og top med syltede rødløg. Servér en hotdog pr. person med salat til.

Tip

Disse vafler er også lækre til morgenmad eller frokost. De smager som brød, da de er salte og bløde. Og så kan de fryses. Hvis du ikke ejer et vaffeljern, kan du stege dem som pandekager.

Fra bogen “Mission sund mad” af Michelle Kristensen.