Arbejdstid: 40 minutter
1-2 (slagter)pølser pr. person
1-2 hotdogbrød pr. person. (Hvis du vil bage dine egne, finder du en opskrift i bogen.)
Løgmarmelade
Topping
Forvarm grillen til 220°, indirekte varme.
Kom æblemost, løgskiver, stjerneanis og smør i en alubakke, og bring det i let kog over indirekte varme under låg.
Kom pølserne på, luk låget, og lad dem simre i 15 minutters tid. Kom pølserne over i den anden alubakke, og sæt dem til side. Kom en del af kogevæsken ved. Dette holder lige pølserne varme, mens du færdiggør løgene. Lad løgene stege videre i alubakken, og kom nu sukkeret og lidt eddike ved. Sæt dem lidt tættere ved den direkte varme, og lad dem stege videre under låg, til de bruner og karamelliserer. Det tager cirka 10 minutter. Rør lidt i dem undervejs. De må ikke brænde på. Tag pølserne op af kogelagen, og grill dem på den direkte varme, til de bliver brune og flotte. Varm pølsebrødene ved siden af, på den indirekte varme.
Servering: Så er du klar til at bygge din hotdog. Smør dit brød med mayo eller sennep, kom pølsen i brødet, kom ketchup på, og top med løgmarmeladen, syltede agurker og et godt drys karse. (Hvis du selv vil lave din topping fra bunden, finder du opskrifter herpå i bogen.)
Forfatter: Timm Vladimir
Titel: Sommerkogebog
304 sider
Pris: Vejl.: 299,95 kr.
Forlag: Alpha.