Hummusplatte med grøntsager

Af: Sofie Birkelyng-Larsen

Foto: Fra bogen

Hummus kan bruges til mange retter, men særligt i en sandwich eller som dyppelse til grøntsagsstænger og brød.

Ca. 4-6 portioner

Det skal du bruge

1 dåse kikærter

6 spsk. aquafaba (væsken fra dåse)

100 g tahin

3-4 fed hvidløg ½ tsk. salt 2-3 tsk. spidskommen

Saften fra ½-1 citron

Topping

Paprika eller spidskommen

Olivenolie

Pinjekerner

Hele kikærter

Sådan gør du

• Kom kikærter og kikærtevand i en blender eller foodprocessor, og blend godt

• Tilsæt tahin, hvidløg, salt, spidskommen og citronsaft, og blend, indtil du har en blød hummus

• Smag til med ekstra krydderier

• Anret og drys med valgfri topping

• Serveres gerne med grøntsagsstænger, hjemmebagt brød eller som tilbehør til dine yndlingsretter.

Fra bogen “Mit glutenfrie plantekøkken” af Sofie Birkelyng-Larsen.