Idas grønne suppe

Af: Mia Gardum

Foto: Martin Dyrløv

Denne suppe har min veninde Ida efterhånden lavet flere gange end mig, og derfor synes jeg, det er på sin plads at opkalde den efter hende.

 

Opskriften udgav jeg oprindeligt på min blog, da jeg begyndte at spise plantebaseret, og den blev hurtigt populær blandt mine læsere. Jeg forstår godt hvorfor – den er nemlig super simpel at lave, hammer-sund, og så er den færdig på rundt regnet tyve minutter! Sund og hurtig hverdagsmad går man bare ikke galt i byen med, vel?

Til 2 personer

Det skal du bruge:

  • 1 broccolihoved med stok
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. olivenolie
  • 200 g frisk spinat
  • 1 dåse butterbeans
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. chilipulver
  • 2 tsk. spidskommen

 

Sådan gør du:

Skær broccolihoved og -stok samt løg og hvidløg groft. Svits det på en pande med olivenolie, til broccolien er en smule mør. Tilsæt herefter spinaten, og varm det op, indtil det falder sammen. Når grøntsagerne efter ca. 7 minutter er nogenlunde møre, hældes de over i en blender sammen med drænede butterbeans, bouillon, salt, chili og spidskommen. Blend, indtil suppen har en cremet konsistens, og smag eventuelt til med yderligere krydderier og salt. Tilsæt mere væske, hvis du ønsker en mere flydende suppe. Server den brandvarm med din yndlingstopping.
Jeg er vild med at toppe den med forårsløg og friskkværnet peber.