Immunforsvaret fik et boost

Af: Jesper Møller

Foto: Colourbox

Efter mange vintre med gentagne forkølelser og ondt i halsen begyndte kunstneren Kim Michael at få behandlinger hos kropsterapi-firmaet Body-SDS. Siden har han ikke været forkølet.

 

Før i tiden kunne vintrene være lange at komme igennem for nu den 51-årige kunstner Kim Michael fra Roskilde. Ikke blot på grund af kulden og mørket, som plager de fleste af os, men også på grund af snot. Masser af snot.

Lige fra barnsben har han nemlig været plaget af hyppige forkølelser og ondt i halsen om vinteren. En halsbetændelse og irriterede slimhinder stødte desuden til indimellem.

– Der skulle ikke så meget til, før jeg blev syg, så det gjaldt om at passe godt på sig selv i vintermånederne, erindrer Kim Michael i dag.

Som voksen besluttede han sig for at gøre en indsats for at forbedre sit immumforsvar og reducere vinterens forkølelser. På den konto har han prøvet akupunktur og flere andre alternative behandlingsformer, ligesom han har købt vitaminer og mineraler for en mindre formue. Men lige lidt hjalp det.

– Ofte fik mine luftveje det lidt bedre i kort tid efter behandlingerne, men det varede ikke længe, før jeg var tilbage ved udgangspunktet, fortæller Kim Michael.

Begyndte at tude

Vendepunktet i Kims sygdomshistorie indtraf, da en bekendt for nogle år siden anbefalede ham at få en behandling hos kropsterapi-firmaet Body-SDS.

– Først var jeg lidt skeptisk, da jeg jo uden held havde prøvet flere andre behandlere. Men i dag priser jeg mig lykkelig for at have fulgt rådet, siger Kim Michael.

Behandlingen foregik hos Bengt Valentino Andersen, der er en af grundlæggerne af Body-SDS. Og her blev der taget godt fat, fandt Kim ud af straks fra start.

– I løbet af den første behandling tudede jeg flere gange undervejs. Dels fordi Bengt tager særdeles hårdt fat, men også fordi jeg fik en masse gamle følelser ud af kroppen.

Wow-oplevelse af behandling

Behandlingen var ikke i nærheden af noget, som Kim havde prøvet før. Fysisk kunne han bortset fra ømheden ikke mærke den store forskel, men følelsesmæssigt oplevede han en stor forskel.

– Jeg fik låst op for en masse følelser, som har været fanget i min krop i mange år, og det var virkelig en wow-oplevelse, fortæller kunstneren.

Derfor besluttede han sig for at fortsætte behandlingerne hos Body-SDS, og inden længe fulgte de fysiske forbedringer.

– Efter fire-fem behandlinger var mit immunforsvar blevet mærkbart bedre, og siden dengang har jeg ikke haft en eneste rigtig forkølelse. Det er nu flere år siden, og for en som mig, der var meget plaget af forkølelser, er det en stor forbedring af livskvaliteten.

Forbedring af immunforsvaret

I starten gik Kim hos Body-SDS hver anden uge, og siden har han trappet ned, så han i dag får en behandling cirka en gang om måneden.

Udover at undgå vinterens virussygdomme har behandlingerne også bibragt ham andre helbredsmæssige fremskridt.

Det gælder ikke mindst i forbindelse med sygdommen dystoni, som Kim lider af. Det er en neurologisk sygdom, som giver kraftige muskelspændinger samt ufrivillige bevægelser.

– Mine dystoni-symptomer er blevet reduceret, efter at jeg begyndte hos Body-SDS. Derudover er min fordøjelse, som jeg før har døjet med, også blevet bedre, fortæller Kim.

Så alt i alt glæder han sig over at have stiftet bekendtskab med behandlingskonceptet. Ikke mindst fordi han fra at pudse massevis af snot ud hver vinter er gået til stort set at være helt fri for forkølelser, influenza og ondt i halsen.

Det forbedrede immunforsvar skyldes dog ikke udelukkende behandlingerne, vurderer Kim. Han er nemlig også begyndt at dyrke træningsformen cufei, som Bengt Valentino Andersen har udviklet.

Cufei har blandt andet til formål at gøre kroppen bedre til at helbrede sig selv, og Kim mener, at træningen har givet hans immunforsvar det sidste boost.

Fuld af ideer efter behandling

Kim Michael tuder stadig indimellem, når han ligger på briksen hos Body-SDS, om end ikke helt så meget som i starten. Men han glæder sig over at få ”tømt ud i tankerne” indimellem, hvilket han tydeligt kan mærke på idéfronten.

– Jeg er en mand, der får mange ideer. Og her har jeg bemærket, at jeg får ekstra mange nye ideer lige efter en behandling.

I sit job som kunstner arbejder Kim meget med jern, og da han på et tidspunkt mødte kronprins Frederik i forbindelse med en udstilling, kaldte kronprinsen ham da også for en jernmand. Hertil sagde Kim pænt tak og i lige måde med tanke på kronprinsens mange seje fysiske bedrifter.

Men det er ikke blot arbejdsmæssigt, at Kim Michael er en jernmand. Det er han i dobbelt forstand, efter at han i modsætning til tidligere nu også har opnået et jernhelbred.

 

Fakta: Hvad er Body-SDS?

Body Self Developments System (Body-SDS) er udviklet af kropsterapeuterne Ole Kåre Føli og Bengt Valentino Andersen, der er far og søn. Behandlingen bygger på forskellige massage- og åndedrætsteknikker, garneret med specielle aku- og zonetryk.

Body-SDS adskiller sig fra andre behandlingskoncepter ved den konsekvente fokusering på hele kroppen.

Læs mere på www.body-sds.dk.