Ingefær-citronte

Af: Anne Tjønneland og Anja Olsen

Lav din egen te med masser af smag og sundhed! Denne opskrift kan både bruges varm og kold.

Det du skal bruge:

100 g frisk ingefær

5 økologiske citroner

3 spsk honning

2 dl vand

 

Sådan gør du:

Skræl ingefæren og skær den i 3 mm tykke skiver. Vask citronerne i varmt vand. Skræl dem med en tyndskræller og gem citronskallen. Fjern alt det hvide på citronerne og skær frugtkødet i centimetertykke skiver. Kom ingefær, citronskal og -kød, honning og vand i en lille gryde og kog det ved lav varme i 15 minutter. Sigt blandingen og pres det en lille smule for at få det hele med. Opbevar den derefter i køleskabet til brug. Bland ingefær-citronteen med kogende vand i forholdet ca. 1:4.

Tip:

Denne te kan ikke bare nydes varm, men også drikkes kold med danskvand eller postevand. Ingefær-citron teen holder i minimum 14 dage i køleskabet.

Det Gode Helbred

Kræftens Bekæmpelse har analyseret data fra en stor befolkningsundersøgelse med over 57.000 danskere, som man har fulgt gennem 20 år. I denne bog skrevet af forskningschef og overlæge Anne Tjønneland samt seniorforsker Anja Olsen, begge fra Kræftens Bekæmpelse, drages nogle konklusioner omkring sammenhængen mellem kræft og kosten. Desuden indeholder bogen lækre opskrifter udviklet af kokken Jens Jepson, der til daglig laver mad til Kræftens Bekæmpelses kantine. Bogen er udkommet på Politikens Forlag og koster 250 kroner i vejledende udsalg.