Inspiration fra østen med masser af smag og sødme til de sunde grøntsager og det magre kyllingekød.
500 g kyllingebrystfilet
1½ spsk. olie
3 spsk. sojasovs
3 spsk. sød chilisovs eller flydende honning
3 spsk. reven ingefær
½ rodselleri eller 2-3 persillerødder, ca. 350 g renset vægt
Wok grøntsager:
5 gulerødder
1 porre
1 spsk. olie
2 spsk. sojasovs
2 tsk. sesamfrø
Pynt: 1 lime og frisk koriander
Tilbehør
300 g (rå vægt) fuldkornsris, eksempelvis natur- eller brune ris
Kog risene efter anvisningen på emballagen. Koges uden salt, da resten af retten giver smagen. Læg kyllingebrystfileter i et ovnfast fad smurt med ½ spsk. af olien. Hæld sojasovs pisket med 1 spsk. olie, sød chilisovs og ingefær over. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader på midterste ovnribbe i cirka 25-30 minutter til kødet er gennemstegt. Vend gerne kødet en gang under stegningen. Skær selleri og gulerødder i tynde stave. Rens porren grundigt og skær den i tynde strimler. Varm 1 spsk. olie op i en wok eller på en dyb stegepande. Kom grøntsagerne i wokken. Steg grøntsagerne, mens der vendes rundt i dem hele tiden, cirka 3-4 minutter. Kom sojasovsen ved og steg yderligere 1-2 minutter. Vend sesamfrøene i. Server grøntsagerne til kyllingekødet sammen med risene. Pynt retten med limebåde og friske korianderblade.
Tip
Vil du gerne have lidt mere saltsmag, kan du tilsætte ½ tsk. groft salt til risens kogevand.
Undgå madspild
Gulerødder, persillerødder og rødbeder kan holde sig 2-3 uger i køleskabets grøntsagsskuffe. Pak dem i plastposer. Har du porrer tilovers, kan du rense dem. Opbevar dem i køleskabets grøntsagsskuffe i en plastpose. Her kan de holde sig en uges tid. Den øverste grønne, grove del af porretoppen, kan du skylle godt og fryse ned ved minus 18 grader. Toppen kan holde sig et halvt års tid i fryseren. Du kan koge porretoppen sammen med en kylling, hvor den vil give god smag til kogelagen (suppen). Hvis du har et køligt og tørt sted, kan du også sagtens gemme de urensede porre flere uger.
Ugeplan – sådan lever du sundere med kostrådene
På hjemmesiden altomkost.dk har Fødevarestyrelsen offentliggjort en lang række opskrifter og publikationer, som kan inspirere til en sundere hverdag. Opskrifterne her passer til en familie på fire og er alle fra publikationen Ugeplan – sådan lever du sundere med kostrådene, som kan hentes gratis på hjemmesiden. Og alle opskrifter er selvfølgelig nøglehulsmærkede.